Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelBu çocuklar bir harika!

    Bu çocuklar bir harika!

    Teknoloji hayatımıza girdiğinden beri çocukların da oyun alanları değişti. Eskiden sokaklarda misket oynayan çocuklar artık oturdukları yerden cep telefonlarında Pokemon kovalıyor. Her birinin elinden bilgisayar ya da tablet düşmüyor. Hâl böyle olunca, eskiden büyüyünce meslek sahibi olacak çocuklar, daha büyümeden patron olabiliyor…

    Obama’ya ‘küçük’ bir öneri
    Bundan yaklaşık 2 yıl önce 14 yaşında bir öğrenci olan Suvir Mirchandani, Obama yönetimine giderlerini 400 milyon dolar aşağı çekecek bir öneride bulundu. Mirchandani, Amerikan Hükümeti’nin kurumsal yazışmalarda kullandığı Times New Roman karakterinden daha ince bir font olan Garamond’a geçmeleri halinde daha az mürekkebe ihtiyaç olacağını ve masraflarının azalacağını belirtmişti. Bu arada Beyaz Saray’da kullanılan özel mürekkebin Chanel No.5 parfümünden daha pahalı olduğunu hatırlatalım.

    Tasarladığı papyonları internetten sattı
    9 yaşındayken bir işe atılmaya heveslenen Moziah Bridges’in girişimcilik hikayesi de giyime ve kuşama olan merakından ortaya çıktı. Şık giyinmeye özen gösteren Moziah, piyasada olan papyonları hiç beğenmiyordu. “Kendi papyonlarımı kendim tasarlayabilirim” düşüncesiyle yola çıkan Moziah Bridges, ilk iş olarak anneannesinden dikiş dikmeyi öğrendi. 2 yıl sonra 11 yaşına geldiğinde kendi tasarladığı ve Mo’s Bows adını verdiği markasıyla internetten satış yapmaya başladı. Kendisine Ralph Lauren’ i örnek alan Moziah, bu işten tam 30 bin dolar para kazandı.

    Neye niyet neye kısmet!
    Ata binmek gibi bir hayali olan 6 yaşındaki Lizzie Marie Likness’ın bu hayalini gerçekleştirmesi için belli miktarda bir paraya ihtiyacı vardı. Bunun üzerine bu parayı elde edebilmek için yaşadığı yerdeki yerel bir çiftçi dükkanında ev yapımı ürünler satmaya başladı. Bir süre sonra yemek yapmanın kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü fark etti. Ailesinin de desteğiyle kendisine, çocukların daha iyi beslenebilmesi için sağlıklı yiyeceklerin pişirilmesiyle ilgili videoların olduğu bir web sitesi açtı. Başarılarının farkına varılan Lizzie, ‘Chef Lizzie ile Sağlıklı Beslenme’ adlı bir web-video serisi programı sunmaya başladı.

    15 yaşında banyo köpüğü üretti
    15 yaşındayken Bizzy Fizz adlı banyo malzemeleri şirketi kuran Skylar Bisel, ünlülerin de talep gösterdiği banyo köpükleri üreterek ve internetten satışını gerçekleştirerek bu işe ilk adımını attı. Fikir ise bir bilim projesinde oluştu. Skylar, kullanılan ürünün kimyasal reaksiyonundan oldukça etkilenmişti ve bunu bir işe çevirmek istedi. Banyo köpükleri üreten Skylar Bisel, kısa süre içerisinde kendi şirketinin CEO’su, girişimcisi ve kreatif direktörü gibi çalıştı. Ürettiği bazı köpükler banyodaki suyun da rengini değiştirdiği için ve tamamen organik olduğu için kısa sürede oldukça popüler hale geldi. Sonrasında losyonlar ve dudak merhemleri de üretmeye başladı.

    Mobil uygulama yazdı, Angry Birds’ü solladı
    Henüz 14 yaşındayken mobil bir uygulama geliştirmeye karar veren Robert Nay, bu kararı aldığında hiçbir teknik bilgiye sahip değildi. Kodlama deneyimi olmayan Robert, yerel kütüphanelere giderek bu konuda gerekli olan tüm bilgileri araştırdı ve öğrendi. Sonuçta ise 1 ay gibi kısa bir sürede 4 bin satır kodu yazarak ‘Bubble Ball’ isimli mobil uygulamayı hayata geçirdi. Apple Store’da yer alan ve ilk iki haftasında 1 milyondan fazla indirilen oyun en çok indirilen ücretsiz oyun olan ‘Angry Birds’ü geçmeyi başardı. 24 bölümü yayınlanan ve ücretsiz olarak indirilen Bubble Ball, App Store’daki en düşük fiyat olan 0.99 dolara satılsaydı, Robert Nay 1 milyon 980 bin dolarlık bir ciro yaratmış olacaktı.

    En genç milyonerler arasına adını yazdırdı
    15 yaşındayken çeşitli algoritmalar kullanarak, haber özetleri sunan Summly isimli bir uygulamayı hayata geçiren Nick D’Alosio, kısa sürede dikkat çekerek yükselişe geçti. iOS ve Android versiyonu bulunan Summly ile kullanıcılar takip etmek istedikleri kaynakları ya da konuları belirterek uygulama tarafından seçilen haber özetlerine hızlıca ulaşabiliyorlar. D’Aloisio’nun bulduğu özetleme teknolojisi, kısa sürede dünyadaki birçok yatırımcının dikkatini çekmeyi de başardı. 2013 yılında Summly’yi 30 milyon dolara Yahoo’ya satan Nick D’Aloisio, bugüne kadar 1.5 milyon dolardan fazla yatırım alan Summly’nin satışıyla adını en genç milyonerler arasına yazdırdı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN