Bosch’tan batarya geri dönüşümü adımı

0

Giderek daha fazla sayıda elektrikli otomobil yollara çıkıyor…

Bosch, 2030 yılına kadar Avrupa’da yeni tescil edilen tüm binek otomobillerin yaklaşık yüzde 70’ini elektrikli otomobillerin oluşturacağını tahmin ediyor. Bu, bataryalara ve içerdikleri lityum, kobalt ve nikel gibi hammaddelerin geri dönüşümüne olan talebi artırıyor. Bosch bu amaçla özel makine, ekipman ve yazılımlar geliştirdi. Bosch Grubu şirketi Bosch Rexroth, REMONDIS’in Bosch Grubu TSR Recycling ile Rhenus Automotive’in ortak girişimi olan Battery Lifecycle Company’e batarya modüllerinin boşaltılması ve sökülmesi için Avrupa’nın ilk tam otomatik sistemini tedarik ediyor.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung, “Elektromobilite, ancak batarya üretimi için yeterli ham madde mevcutsa uzun vadede kendini kabul ettirebilir. Geri dönüşüm burada önemli bir rol oynuyor ve çıktımızı sürdürülebilir bir temele oturtmaya yardımcı oluyor: kullandığımızı yeniden kullanıyoruz ve hammaddeleri geri kazanıyoruz.” dedi. Uzmanlar, 2030 yılına kadar Avrupa’nın her yıl 420.000 tona kadar batarya malzemesi için geri dönüşüm kapasitesine ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor (Kaynak: Fraunhofer ISI, 2023). Hartung, “Avrupa’da döngüsel bir ekonomi inşa etmek istiyorsak, geri dönüşümü ürün yaşam döngüsüne sıkı bir şekilde entegre etmemiz ve bunu yapmak için gerekli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Bosch, teknik uzmanlığıyla buna katkıda bulunuyor.” dedi. Bosch, batarya geri dönüşümüne ilişkin endüstriyel teknolojiyi Hannover Messe’de (17–21 Nisan 2023) sergileyecek.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung, “Elektromobilite, ancak batarya üretimi için yeterli ham madde mevcutsa uzun vadede kendini kabul ettirebilir. Geri dönüşüm burada önemli bir rol oynuyor ve çıktımızı sürdürülebilir bir temele oturtmaya yardımcı oluyor: kullandığımızı yeniden kullanıyoruz ve hammaddeleri geri kazanıyoruz.” dedi.

Cevap bırakın