Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımBilgisayarda Sorun Olduğunu Gösteren 10 Önemli İşaret

    Bilgisayarda Sorun Olduğunu Gösteren 10 Önemli İşaret

    Bilgisayarda sorun olduğu zaman çoğunlukla ne yapacağımızı bilmeyiz. Bilgisayarda oluşan sorunlar işlerimizi aksatabileceği gibi ciddi zaman kaybına da yol açar. Aşağıda bilgisayarınızda bir sorun olduğunu anlamanıza yardımcı olacak 10 önemli işaret hakkında bilgi vereceğim.

    Bilgisayarda Sorun Olduğu Anlamak İçin 10 İşaret

    1- Donma veya Çökme

    Bilgisayarınızı kullanırken donma veya çökme oluyorsa bu durum donanımsal veya yazılımsal sorunları işaret eder. Genelde uyumsuz sürücüler, aşırı ısınma veya RAM’de oluşan hatalar sebebiyle ortaya çıkar.

    2- Dosyaların Kaybolması – Bozulması

    Bilgisayarınızdaki dosyaların kaybolması veya bozulması çoğunlukla sabit disk arızası veya virüs bulaşma sorunu olduğunu gösterir. Verilerinizi düzenli olarak yedeklemek bu tür durumlarda veri kaybını önleyebilir.

    3- Ağ Bağlantı ve İnternet Problemleri

    Genel olarak ağ ve internet bağlantı problemleri, modem-router veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Hatta bazen oluşan internet bağlantı sorunu modemi açıp-kapatarak çözülür.

    4- Fanın Gürültülü Çalışması

    Normalden çok daha fazla gürültülü bir şekilde çalışan fanlar tozlanmayı veya aşırı ısınmayı işaret eder. Aşırı tozlanmanın önüne geçmek için yılda en az 2 kez bilgisayarın kasasının içinde toz temizliği yapın. Ayrıca kasa içi ve işlemcinin iyi soğutulduğundan emin olun.

    5- Yavaş Çalışma

    Daha önceki kullanımlarınızda normal çalışan bir uygulama eğer artık daha yavaş çalışıyorsa bilgisayarınızda sorun var demektir. Buna benzer performans sorunları genellikle hard disk doluluğu, yetersiz RAM veya arka planda çalışan gereksiz programlar yüzünden oluşur.

    6- Mavi Ekran (BSOD) Sorunu

    Bilgisayarda ciddi bir sistem hatası oluştuğunda Microsoft Windows İşletim Sistemi’nde görülen kritik bir hata ekranıdır. Genellikle anakart, Bellek (RAM), Sabit disk veya SSD arızaları sebebiyle gerçekleşir. Hatta uyumsuz sürücüler, virüs bulaşması ve bozuk sistem dosyaları da mavi ekran oluşmana neden olur.

    7- Açılırken Takılma

    Eğer bilgisayarınız hiç açılmıyor veya açılırken takılıyorsa sorun BIOS hatası, güç kaynağı veya anakart sorunu nedeniyle olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız profesyonel alın. Çünkü ciddi bir problemdir ve uzman müdahalesi gerekir.

    8- Aniden Resetlenme

    Bilgisayarda çalışırken bilgisayarınız beklenmedik bir biçimde resetleniyorsa bunun birkaç  değişik nedeni olabilir. İşlemcinin aşırı ısınması, güç kaynağında oluşan sorunlar ve güncel olmayan yazılımlar başlıca sebeplerdir.

    9- Ekranda Titreme ve Renk Bozukluğu

    Ekranda oluşan titreme ve renk bozulmaları ekran kartınızda veya monitörünüzde sorun olabileceğini işaret eder. Profesyonel destek almadan önce ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

    10- Gelen Yanık Kokusu

    Kasadan yanık kokusu geliyorsa bilgisayarda ciddi bir sorun olabileceğini düşünmekte fayda var. İlk yapmanız gereken bilgisayarda çalışmayı sonlandırarak kapatmanız olur. Böyle bir durumda profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

    Özetle

    Bilgisayarınızda yukarıda belirtilen sorunlardan bir veya birkaç tanesi mevcutsa bilin ki bilgisayarınızda ciddi bir sorun vardır. Dahası kimi durumlarda fazla zaman kaybetmeden acil profesyonel müdahale gerekir. Sorunların hızlı çözümü, bilgisayarınızın ömrünü uzatabilir ve veri kaybını önler. O yüzden eğer bir uzmanlığınız yoksa oluşan sorunları kendiniz çözmek yerine profesyonel destek almanız yararınıza olur.

    www.mediamarkt.com.tr

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN