Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelBebeğinize hangi oyuncağı almalısınız?

    Bebeğinize hangi oyuncağı almalısınız?

    Sonunda hayalini kurduğunuz mutluluğunuz gerçek oldu ve bir bebek dünyaya getirerek gerçek bir çekirdek aile oldunuz. Artık çok farklı sorumluluklarınız var ve bir bebek büyüteceksiniz. Giyiminden beslenmesine, ilk hareketlerinden ne anlatmak istediklerine kadar tamamıyla ona odaklandığınız bir hayata başlıyorsunuz. Onun sağlığı, iyi ve mutlu bir hayat sürmesi sizin için her şeyden önce geliyor. Tabii ki eğitimi de bir o kadar önemli. “Daha okul çağına çok var” demeyin. Bebeğinize alacağınız ilk oyuncak bile onun bazı şeyleri öğrenmesi için çok önemli…

    Bebekler dünyaya geldiklerinde en büyük iletişimi anneleriyle kurarlar. Onu emziren, giydiren, kucağından indirmeyen anneler aslında onların en önemli eğitmenleridir aynı zamanda. Bebeklerin gördüğünü anlayabilme, hareketleri kavrayabilme algısı 3 aylık olduktan sonra gelişmeye başlar. Etrafta gördüklerine tepki verir, el ve kol hareketleriyle gördüklerini kavrama isteği gelişir. Örneğin aynaya baktıklarında kendini gördüklerinde çok keyif alırlar. Bu durum da onların odaklanma ve takip etme yeteneğini geliştirir. 4 aylık olana kadar bebeğiniz daha çok gözleri ile takip eder ve bunun ardından nesnelere uzanma hareketleri göstermeye başlar. İşte tam da bu noktada onun kendini geliştirmesi ve daha çabuk öğrenmesi için birtakım geliştirici oyuncaklardan alabilirsiniz.

    Fış fış kayıkçı…
    Bebeklerin ilk oyuncakları aslında karşısında gördüğü ilk insanlar. Hangimiz bizi sevenlerin karşımıza geçip, yüzümüzdeki gülümsemeyi görmek için söylediği ‘fış fış kayıkçı’ ile büyümedik ki? Daha sonra ‘araba, kamyon, jip, bip’ diyerek, hangimiz burnumuza dokunulduğunda ağzımızı kulaklarımıza kadar açıp karşımızdakileri mutlu etmedik? Uzmanlar bu gibi tepkilerin verilmeye başladığı dönemde, peluş oyuncakların oldukça önemli bir fonksiyona sahip olduğunu söylüyor. Bebekler her ne kadar küçük de olsalar, bu peluş oyuncakları elleriyle yoklayıp tutmaya çalışmaya gayret gösteriyorlar. Bebeğinize peluş oyuncak alırken mutlaka dikişlerinin sağlam olduğuna ve çamaşır makinesinde yıkanabilir olduğuna dikkat edin. Bebeğinizin büyüme çağına geçtiği dönemde elinde tutup ağzına götürebileceği oyuncakları seçmenizde fayda var. Diş çıkarma zamanı geldiğinde kaşıntı duyduklarından dolayı mutlaka her bulduklarını ağızlarına götürmek istiyorlar. Bunların dışında elinde tutup evirip çevirebileceği parçalı oyuncakları da tercih edebilirsiniz. Bu tip oyuncaklar bebeğinizin el becerilerini geliştirecektir ve daha hızlı öğrenmeye başlayacaktır.

    “Yaşasın artık oturabiliyorum”
    Bebeğiniz 6 aylık dönemi geçip oturmaya başladığında ona artık daha farklı oyuncaklar verebilirsiniz. Örneğin sayfalarını çevireceği (muhtemelen de yırtmak isteyeceği) görseli bol olan bir kitap alabilirsiniz. Bebeğinizin renkli görseller dikkatini çekecektir. Hatta bu kitaplardan çeşitli hayvan seslerini çıkaranlarını da tercih edebilirsini. Çocuğunuz biraz daha büyüyüp ilk kelimelerini konuşmaya başladığında burada gördüğü birtakım hayvanlar onun aklında kalacaktır. Ayrıca renklerin de içinde olduğu kitapları alarak, onun renkleri tanımasını da sağlayabilirsiniz. Bebeklerin ilk öğrendiği kelimelerin arasında uzmanlara göre göz, kulak, kaş, burun ve çene de var. Bu durumda vücudumuzu seslendirmelerle anlatan bir kitap alarak bebeğinizin bunları öğrenip tekrarlamasını sağlayabilirsiniz.

    Artık ilk mumu üfleme zamanı…
    Bebeğiniz ilk yaşını doldurdu ve karşısında kendisine gelen onlarca hediye paketi var. Bunları siz yerine bırakın çocuğunuz açsın. Belki zorlanacaktır ama böylece becerileri de gelişecektir. Bebeğiniz 1 yaşına girdikten sonra ona yutmaması açısından parçaları büyük olan lego oyuncaklardan alabilirsiniz. Parçaları birleştirmeye çalışarak farklı şekiller ortaya çıkaracak ve yaratıcılığını ortaya koyacaktır. Ayrıca üzerinde kare, dikdörtgen, üçgen, beşgen, daire gibi matematik şekillerinin bulunduğu oyuncakları da almanızda fayda var. “Çocuğum bunları nasıl yapsın” demeyin, şekilleri doğru tutturduğunu görünce, çocuğunuz için ne kadar eğitici bir oyuncak tercih ettiğinizi anlayacaksınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN