Barbekü Keyfi için Hazırlıklara Başlayın

1

Barbekü keyfi için hazırlıklara başladınız mı?

Bahar günlerinde dost sofralarının kurulmasına vesile olan, zahmetsiz, pratik ve unutulmaz lezzetler oluşturmanız imkan tanıyan barbekü konusunda merak edilenleri yazımda bulabilirsiniz.

Havaların ısınmasıyla birlikte keyifli bir barbekü yapmak akıllarımıza düşer. Barbekü yapmak hem eğlenceli hem de lezzetli oluşu sebebiyle herkes tarafından kabul görür ve yakın çevrenizi bir araya getirmenize olanak tanır. İyi bir barbeküye sahipseniz bu lezzetleri hazırlamanız da kolaylaşır.

 

Barbekü Nasıl Seçilir?

Evinizde veya bahçenizde yakın çevrenizle, ailenizle keyifli vakit geçirmenizi sağlayan barbeküler, elektrikli, kömürlü ve tüplü olmak üzere üç çeşitte sıralanır. Eğlenceli bir barbekü partisinin en önemli dezavantajları koku ve dumandır. Elektrikli barbekü, koku ve duman çıkarmadığı için kapalı alanlarda kullanımınız için daha uygundur. Sıcaklık derecesinin ayarlanabiliyor oluşu, kolay temizlenip – taşınabilmesi ve ızgara seviyesinde tam bir kontrol imkanı sebebiyle yaygın olarak tercih edilir.

Bazıları kömürle yapılan mangalın daha lezzetli olduğunu savunur. Ben elektrikli barbekünün daha konforlu olduğunu ve aynı lezzeti verdiğini düşünüyorum. İster elektrikli mangal, isterseniz de elektrikli bir barbekü seçin, önceliğiniz daima barbekünüzün tam kıvamında ısınmasını sağlamak olmalıdır.

 

Nasıl Seçilir?

Barbekü Çeşitleri

İhtiyaçlarınıza uygun seçilmiş bir barbeküyü tüm yıl boyunca kullanabilirsiniz. İşte barbekülerinizde kullanabileceğiniz iki harika ürün.

KORKMAZ A 333-02
KORKMAZ A 333-02

KORKMAZ A 333-02 Mangalet BBQ Granit Grill Elektrikli Izgara Siyah

Korkmaz’ın Mangalet Granit barbeküsü, granit iç kaplaması ve alüminyum döküm gövdesiyle her türlü çizilmeye karşı 5 kat daha fazla direnç sağlıyor. Ürünün çıkarılabilen fiş ve rezistans özelliği, istendiğinde ızgara ile rahat servis yapabilme imkânı da sunuyor. Ergonomik bakalit tutamaklarının kullanımı ise çok konforlu.

Mangal sonrası en büyük sorunlardan biri temizlenmesi ile ilgilidir. Mangalet Granit, gıda ile temasa uygun yanmaz yapışmaz yapısı sayesinde hem kolayca temizlenebiliyor hem de bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Enerji tasarrufu sağlayan özel tasarımlı resistans ve yağ özelliği ile 250 derece sıcaklığında bile kömür ve odun zahmetine girmeden, mangal keyfini tüm yıl dumansız ve zahmetsiz bir şekilde yaşamanıza olanak sağlıyor.

Ürün maksimum gücü 1400 W.

 

SINBO SBG-7116

SINBO SBG-7116 Camlı Barbekü

Sinbo’nun kokusuz ve dumansız pişirme özelliğine sahip bu barbeküsü, oluklu ve düz bir ızgara yüzeyine sahip. Çıkarılabilir termostat ünitesi sayesinde 100-260°C arası ısıya ayarlanabiliyor. 5 kademeli termostat kullanılan üründe, ısıya dayanıklı dekoratif cam kapak kullanılmış. Görüntüsü çok şık ve cam kapağı sayesinde kokusuz, dumansız, ısı kaybı yaşatmadan rahat bir pişirim sağlıyor. Parçaları ise pişirmeden sonra kolayca sökülebiliyor ve yıkanabiliyor. Yanmaz yapışmaz alüminyum döküm gövdeye sahip üründe, yüksek ısıya dayanıklı iç yüzey kullanılmış.

Ürün maksimum gücü 2200 W.

 

Sos tarifleri

 

Barbekü Sosu Tarifleri

Etlerinize lezzet katacak iki barbekü sosu ile yazımı tamamlıyorum.

 

Tavuk için Sos Tarifi

1 kilo tavuk için (kemiksiz kalça eti veya göğüs tercih edebilirsiniz) aşağıdaki pratik sosu kullanabilirsiniz.

Derin bir kaba; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 2 diş sarımsak, 6 yemek kaşığı hazır barbekü sosu, 2 tutam kekik ve kara biber, dilediğiniz miktarda tuz ekleyin. Yarım bardak ılık su ilave ederek iyice karıştırın.

Tavuk etlerini derin bir poşete koyun ve bu sosa iyice bulayın. Tavukların sosa karışmasını sağladıktan sonra yarım veya bir gün kadar dolapta bekletin.

Soslu tavuklarınız keyifli sofranız için hazır.

 

Kırmızı Etler için Sos Tarifi

1 kilo kırmızı et için (pirzola, bonfile veya antrikot tercih edebilirsiniz) aşağıdaki pratik sosu kullanabilirsiniz.

Derin bir kaba; 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı acı biber salçası, 3 yemek kaşığı yogurt, 1 yemek kaşığı tatlı biber, 1 yemek kaşığı sirke, 2-3 tutam kekik ve kara biber, dilediğiniz miktarda tuz ekleyin ve iyice karıştırın.

Etlerinizi derin bir poşete koyun ve bu sosa iyice bulayın. Etlerin sosa karışmasını sağladıktan sonra bir gün kadar dolapta bekletin.

Nefis bir sofra için etleriniz hazır.

Şimdiden afiyet olsun.

 

Etlerle aranız iyi ise, derin dondurucu almadan önce bilmeniz gerekenlere yer verdiğim yazımı okumanızda fayda var. İşlevi, çeşitleri ve iyi bir derin dondurucunun sahip olması gereken özellikleri yazımda bulabilirsiniz.

 

Derin Dondurucu Almadan Önce

 

 

 

 

 

 

Cevap bırakın