Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımAyın 10 fiyakalı Android uygulaması

    Ayın 10 fiyakalı Android uygulaması

    Android phone

    Tam 7 yıldır süren bir mücadele var iOS ile Android arasında… Her ne kadar Apple yetkilileri, “Biz pazar payını önemsemiyoruz…” deseler de, IDC’nin bu yılın ikinci çeyrek raporlarına göre Android tüm dünyada yüzde 82,8 ile başı çekiyor. Apple iOS kullanıcılarının pazar payı ise yüzde 13,9…

    Android’in kullanım payı çok olunca, uygulamaları da çok popüler oluyor elbette… Bu ay Google Play’in en fiyakalı 10 uygulamasını sizlere tanıtmak istiyoruz.

    1 – Stagefright Detector:

    Android telefonunuzun güvenliğinden mi endişeniz var? Bugünlerde Stagefright adı verilen zararlı bir yazılım Android telefonları tehdit ediyor. Bu yazılım hacker’ların MMS yoluyla çeşitli malware’ler gönderebilmesini sağlıyor. Stagefright’ı keşfeden Imperium adlı grubun piyasaya sürdüğü bu yazılımla cihazınıza Stagefright virüsünün bulaşıp bulaşmadığını anlayabiliyorsunuz.

    2 – Yahoo Livetext:

    Google Play Store’da birçok görüntülü sohbet uygulaması var ama millet, bakın Yahoo gerçekten bu uygulamasıyla büyük bir farklılık getiriyor. Bir arkadaşınızla gerçekten görüntülü sohbet yapmak istediniz ama içinizden çok da konuşmak istemediğiniz oldu mu? İşte Yahoo Livetext, size bunu sağlıyor. Belki sınıfta derstesiniz, ya da kütüphanede… Görüntülü görüşmenizi hiç ses çıkartmadan yazılı olarak yapabiliyorsunuz.

    3 – Accomplish:

    Accomplish uygulaması Android’ler için yazılmış son derece basit bir “yapılacak işler” uygulaması. Görevi size bitirilmesi gereken gündelik görevlerinizi, yapılması gereken işleri hatırlatmak. Yapılacak görevleri takviminize kolaylıkla işleyebiliyor ve gününüzü planlayabiliyorsunuz.

    4 – Genius:

    En sevdiğiniz şarkının sözlerini mi unuttunuz? Daha önce iOS’ta yayınlanan bu uygulama ile şarkınızın sözlerine, ilgili haberlere satır satır ulaşabileceksiniz. Her ne kadar beğenide bulunmak ve beğenmemek gibi seçenekler olsa da, ne yazık ki bildirimde bulunamıyorsunuz. Ancak geliştiriciler bu özelliğin de yolda olduğunu söylüyorlar.

    5 – Microsoft Translator:

    Microsoft’un çevirmenlik uygulaması tamamen bir Microsoft ürünü… Doğrusu bu uygulama beklediğiniz hemen her şeyi yapabiliyor. Sesli, ya da yazılı olarak kelimelerinizi 50 değişik dile çeviriyor. Ayrıca Android Wear desteği de var. Bu da seyahat ederken telefonunuzu unutsanız bile uygulamadan yararlanabilmenize imkan veriyor.

    6 – Snowball:

    Snowball, size gelen tüm mesajları ve bildirimleri organize etmenize yardımcı olan bir uygulama. Snowball’a görmek istediklerinizi ve daha az görmek istediklerinizi söyleyebiliyor, böylelikle yalnızca dilediğiniz bildirimleri alabiliyorsunuz. Snowball, SMS ve öteki mesaj uygulamalarını da aynı merkeze çekiyor ve çok çabuk bir şekilde dostlarınızı yanıtlamanızı sağlıyor.

    7 – Disneyland:

    Bu yakınlarda Disneyland’e gitmeyi düşünüyor musunuz? O zaman, hemen bu uygulamayı indirin ve parktaki en popüler oyuncaklara binebilmek için bekleme saatlerini izlemeye başlayın. GPS uyumlu haritalar sayesinde Disney karakterlerinin tam bulundukları noktaları, restoranları, dükkanları ve sihirli krallığın tüm cazibe merkezlerini elinizle koymuş gibi buluyorsunuz.

    8 – Hello Heart:

    İlerleyen yaş, artan kilolarla birlikte tansiyon, ya da Türkçe’siyle kan basıncı yükselmeye başlar. Yüksek kan basıncı da ciddi rahatsızlıklara neden olur. Amerika’da yapılan bir araştırma, neredeyse her üç kişiden birinin tansiyon sorunu olduğunu gösteriyor. İşte bu uygulama yüksek tansiyonu olanlara destek olmak için yazılmış. Tansiyon ölçümlerinizi bu uygulamaya girerek, hastalığınızla ilgili bir veri tabanı oluşturuyorsunuz. Daha sonra bu bilgileri doktorunuzla paylaşarak ona tedavinizde yardımcı oluyorsunuz.

    9 – Sphero SPRK:

    Sphero SPRK basit bir programlama dili ve kod düzenleyicisi olup Sphero’yu programlamanıza yardımcı olur. SPRK, her yaştan çocukların anlayıp kullanabileceği kadar basit, ancak ileri programcıların da kullanmaktan keyif alacakları ölçüde sofistikedir. Blok temelli olan uygulamada daha önceden yerleştirilmiş kod parçalarının yerlerini değiştirerek programlama yapmak son derece kolay.

    10 – Robinhood:

    Android için Robinhood uygulamasıyla gerçek zamanlı olarak pazar verilerine kolaylıkla ulaşabilir, çıgın finansal komisyon ücretleri ödemeksizin hisse senedi alabilir ve satabilirsiniz.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN