Asus, Zenfone ailesini komple yeniledi. Her ihtiyaca göre farklı modeller tasarlayan Asus, Zenfone 4 ile yine fark yaratma peşinde.
iPhone tasarımından esinlendiği belli olan Zenfone 4, ilk bakışta oldukça şık ve ergonomik duruyor. Yekpare kasa sistemi Metal ve Gorilla Glass cam’dan oluşuyor. Malzeme seçimi çok başarılı ve ürün gelişmiş Nano kalıp teknolojisi sayesinde elde çok sağlam duruyor. Günümüzde moda olan, tüm çerçeveyi kaplayan ekran tasarımı bu üründe yer almıyor. Bunun nedeni de 2.5D ekran ve 0.3 sn’de harekete geçen parmak izi sensorundan feragat edilmemesi.
5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Zenfone 4, geniş bir renk spektrumu ve yüksek bir kontrast sunan Full HD IPS ekran kullanıyor. Tıpkı iPhone 8 Plus gibi 401 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekran, çok keskin görüntüler elde edebiliyor.
600 nit değerindeki parlaklık değeri ise ortalamanın üstünde. Zenfone 4 güneşli ortamlarda, çok rahat bir kullanım sunuyor.
İki adet Nano SIM destekli olan bu üründe beğendiğimiz bir özellik, arka yüzeyin de tıpkı yeni nesil iPhone’larda olduğu gibi cam ile kaplı olması. Katmanlı olan bu cam yüzey, ışık düştüğünde hoş bir yansıma efekti yapıyor.
TwinApp destekli performans
Asus Zenfone 4, Qualcomm’un Snapdragon 630 işlemcisini kullanıyor. Sekiz çekirdekli olan bu işlemci ilk dört çekirdeği 2.2Ghz diğer dört çekirdeği de 1.8 GHz’de çalıştırıyor. 4 Gbyte bellek ve 64 GByte’lık bir kapasiteye sahip olan bu ürün genel olarak tüm temel ihtiyaçları karşılıyor.
Yaptığımız testlerde uygulamaların çok hızlı açtığını ve takılmadan çalıştırdığını gördük. Benzer bir durum oyunlar için de geçerli olduğunu söylemeliyiz. Birçok oyunu rahatlıkla oynayabildik.
Üründe beğendiğimiz bir özellik Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile birlikte yeni nesil ZenUI (v4) arayüzünün kurulu olması. Bu yeni arayüzde hazır kurulu uygulamalar azaltıldı. Bu da bir önceki sürüm ile kıyaslanıldığında, işletim sisteminin daha hızlı çalışmasına neden oldu.
Zenfone 4’de beğendiğimiz diğer bir özellik ise, Twin App desteğine kavuşmuş olması. Bu destek sayesinde iki farklı Facebook veya Whatsapp kullanıcısını (iki SIM takılı olduğunda)tek bir cihazda çalıştırabilmeniz mümkün.
Unutmadan. Zenfone 4, 3300 mAh’lik bir bataryaya sahip. Bu batarya yoğun kullanımda kullanıcıya bir günlük bir kapasite sağlıyor. ASUS BoostMaster teknolojisi sayesinde de beş dakikalık bir şarj ile iki saatlik bir konuşma süresi elde ediyorsunuz. 36 dakikalık bir şarj ile bataryanın %50’si doluyor.
Çift kamera teknolojisi ile iddialı
Zenfone 4’ün en büyük özelliği, arka yüzeyde çift kamera sistemine sahip olması. 12 MP’lik ana kamerası , 1.4μm piksel boyutuna sahip Sony IMX362 sensörü ve F1.8 diyafram aralığı ile fotoğraflar çekiyor. 0.03 sn’de Otofokuz ve optik görüntüleme sabitleme fonksiyonuna sahip olan bu kamera, Asus Super Pixel Engine sayesinde sensorune daha çok ışık alabiliyor. Bunun avantajı düşük ışıkta benzer ürünlerle kıyasla daha parlak ve net fotoğraflar çekebilmesi.
120 derecelik geniş açılı 8 MP’lik ikinci kamera ise geleneksel akıllı telefon kameralarından %200 daha geniş bir görüntü yakalayabiliyor. Dar alanlarda, manzara çekimlerde ve grup fotoğraflarında önemli bir avantaj sağlayan bu kamera sayesinde, daha fazla detayı fotoğraf karesine sığdırabiliyorsunuz.
Ön tarafta ise Selfie tutkunları için 8 MP’lik bir kamera yer alıyor. Bu akmera ASUS SelfieMaster uygulaması ile kullanıldığında oldukça eğlenceli ve güzelleştirme efektleri ile en mükemmel görüntüyü yakalamış oluyorsunuz.
Yaptığımız testlerde Dual kamera özelliğinin çok başarılı olduğunu gördük. Görüntüye odaklanma gayet hızlı ve güneşli ortamlarda çok iyi fotoğraflar çekmek mümkün. Loş ortamlarda ise yine iyi bir performans yakalamak mümkün. Zenfone 4, loş ortamlarda detaylı ve düşük gren efektli fotoğraflar çekiyor. Daha karanlık ortamlarda ise birçok kamerada olduğu gibi zorlanıyor.