Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple Watch kullanmak için öğrenmeniz gereken 10 hareket

    Apple Watch kullanmak için öğrenmeniz gereken 10 hareket

    apple-watch-6_1

    Yıllardır hasretle beklenen, hakkında haberler yapılan, şehir efsaneleri üretilen Apple Watch, geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Kabul etmek gerekir ki, Apple ürünleri arasında Apple Watch’ı yeni bir ürün olarak görmek gerekiyor. Akıllı saat olması bir yana, iPhone, iPad ya da bir Mac’ten çok daha farklı hissettiren bir ürün…

    Tamam dokunmatik bir ekrana sahip ama çimdik hareketiyle zum yapamıyorsunuz, basınç hassasiyeti getirilmiş bunun yerine. Mikrofonu var ama, nasıl aktive edeceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Ön tarafta bir “home” düğmesi yok ama kenarında bulunan kurma kolu hem sürükleme tekerleği, hem de “home” düğmesi gibi çalışıyor. Güç düğmesi gibi olan düz yassı bir düğme de, ayrıca birbirinden çok farklı şeyler yapıyor.

    Birkaç gün Apple Watch kullandıktan sonra ürünü kullanmayı kolaylaştıracak hareketleri sizin için sıraladık, dikkatli okuyun…

    1 – Aşağı doğru kaydırma: Bildiriler (Notifications)

    Belki de ilk keşfedeceğiniz hareketlerden biri bu olacak. Çünkü bu hareketin sonucu iPhone ve iPad’de de aynı. Size ulaşmayan aramaları, mesajları, uygulama bildirimlerini ve daha fazlasını görebilir, mesajların üzerine açmak için tıklayabilirsiniz.

    2 – Yukarı doğru kaydırma: Kısa göz atma

    Apple’ın uyulamalardan gelen hızlı bilgileri sunma yöntemlerinden biri de bu… Saatin yüzeyinden yukarı doğru kaydırma yapınca, göz atma bölümü ortaya çıkıyor. Burada pil ömrü, müzik kontrolü, fitness ya da neyi etkin kıldıysanız onunla ilgili küçük bilgiler geliyor. Sağa ve sola kaydırmak suretiyle hepsini görebiliyor, ya da üstüne tıklayarak uygulamayı açıyor ve fazlasını yapabiliyorsunuz. Aslında en sevdiğiniz uygulamaların bulunduğu gibi bir alan gibi..

    3 – Kurma kolunu tıklat: İşte “home” düğmeniz

    iPhone, iPad ve iPhone’larda ön tarafta yer alan “home” düğmesi Apple Watch’ta yok. Ancak, kurma kolu “home” düğmesi gibi çalışıyor. Onu tıklatıncaya kadar itince yüklemiş olduğun uygulamalar ekrana geliyor, ancak bir daire şeklinde. Tekrar tıkladığınızda yine saate dönüşüyor. Herhangi bir uygulamada tek tıklayınca uygulama alanına çıkıyorsunuz.

    4 – Kurma koluna bastır ve tut ki Siri gelsin

    Hala kaybolmuş mu hissediyorsunuz? İşte Siri burada. Kurma koluna bastır ve tut ki Siri dinlemeye başlasın. Sonra başla konuşmaya. Uygulamaları ses komutuyla açabilir, ya da hava durumunu kontrol edebilirsin. Film saatleri, matematik, Siri’nin normalde birçok yaptığı (bazı isteklerde aslında iPhone kullanman gerektiğini hatırlatıyor) şeyi yapabiliyor.

    5 – Güçlü bastır: Gizli mönüler ve seçenekler

    Apple Watch’ın ekranı baskıya duyarlı olarak tasarlanmış. Bu da şu anlama geliyor, yalnızca parmağınızı kaydırmanız, ya da ekrana dokunmanız dışında, biraz daha bastırmanız halinde yanıt alabiliyorsunuz. Apple uygulamaları güçlü bastırma hareketini belki devamlı kullanmıyor, ancak birçok uygulamanın ekstra menü ve seçenekleri bulunuyor. Bazı uygulamalarda bu ekran yüzeyine çıkıyor.

    Müzik uygulamasında, güçlü basınce, “Shuffle” (Karıştır), kablosuz kulaklık seçenekleri ve fazlası ekrana geliyor. Haritalar uygulamasında herhangi bir yeri arayabiliyorsun. (Xanax) Saatin ana ekranındaki görüntülerde, kendi zevkine göre değişiklikler yapabiliyorsun. Ekstralar için hemen her yerdebasabilirsin. Ayrıca telefonda kaybolduğunda bu hareketle ana ekrana dönebiliyorsun.

    6 – Yassı düğme sizi bir arkadaşa ulaştırır

    En sevdiğiniz arkadaşlarınız ya da aile bireylerine çabuk ulaşmak için, geniş ve yassı düğmeye tıklamak gerekiyor. Kurma kolundaki bölümü çevirerek oradan birini aramak, ya da mesaj göndermek son derece kolay ve hızlı bir işlem.

    7 – Yassı düğmeye çift tıklama: Apple Pay

    Apple’ın ödeme sistemi yassı düğmenin iki kez tıklanmasıyla ekrana geliyor. İki tıklamadan sonra ekranda kredi kartını simgeleyen bir ikon resmi görüyorsun. Apple Pay-hazır kart devreye giriyor ve işlem yapabiliyorsunuz. Parola, ya da Touch ID kullanmanıza ihtiyaç yok, yeter ki saat bileğinizde olsun…

    8 – Yassı düğmeye bas ve tut: Saati kapat, ya da güç topla

    Yassı düğme temel anlamda, güç düğmesi; basıp tutunca, üç seçenek karşınıza çıkacak. Saati tam anlamıyla kapatabilirsiniz (tekrar açmak için yine basın ve tutun). Saati kilitleyebilirsiniz (tekrar açmak için parola isteyecektir) ya da “güç toplama” seçeneğine gidebilirsiniz, bu da temel saat görüntüsü dışında bütün uygulamaların devreden çıkartılması anlamına gelmektedir. (Bu arada güç toplamadan çıkarken, Apple Watch’u reboot etmeniz için yine yassı düğmeye basıp tutmanız gerekecek.

    9 – Kurma koluna çifte tıklama: Son uygulamaya geri dön

    Gerçekten müthiş bir zaman kazandırıcı… Diyelim, yönlendirmeleri alıyorsunuz, ancak birden bir metin mesajı geliyor. Haritaya geri dönmek istiyorsunuz, ancak tüm uygulamaların olduğu ekrana gidip uygulamanızı bulmanız için uğraşmaya gerek yok. İki kere tıklayın hoop uygulamanıza geri döndünüz. Apple Watch’da çoklu göreve en yakın şey bu özellik.

    10 – Görüntüyü elinle kapat: Sessiz saat

    Şayet herhangi bir düğmeye basmak, ya da gittiğiniz bir yerde, gelen çağrılar ya da mesajlarla rahatsız edilmek istemiyorsanız, elinizle saatin ekranını kapatın ve birkaç saniye bekleyin. Saat sessiz hale gelecektir ve bir dahaki sefere bileğinizi kaldırdığınızda saatin görüntüsü ekrana gelecektir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN