Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetApple AirPods 2 inceleme

    Apple AirPods 2 inceleme

    Apple’ın bazı ürünlerdeki ilk örnekleri gerçekten takdire şayan. AirPods da bunlardan birisi, zira piyasada örnekleri olmasına karşın, AirPods’un ilk nesli şarj, kullanım süresi, tasarım gibi konularda farkını açıkça belli etti.

    Apple W1 çipini kullanan bu model olumlu yorum alınca, cesaret kazanan şirket, ikinci modeli tamamen yeni bir tasarım ve önemli özelliklerdeki gelişmelerle karşımıza çıkardı. Öncelikle Apple H1 çipi kullanan AirPods 2, Bluetooth 5.0 desteğiyle daha iyi ve seri bir ses bağlantısının yanı sıra, daha stabil de bağlanacak, yani kopma, kesilme olmayacak. Bluetooth 5.0’ın kapsama alanı da bazen telefonun bir noktada sabit durduğu, evin içinde dolaşırken kesintilerin olduğu durumları ortadan kaldırabilecek.

    İçerisindeki dijital analog çevirici (DAC), H1 ile geliştirilen kulaklıkların kutusu da değişime uğramış. Cihazın iç kısmındaki devreler suya karşı bir kaplamayla korunuyor, ancak ikinci nesilde de beklediğimiz suya dayanıklılık konusunda özel bir garanti yok. Yani, cihazı içine su kaçmayacak şekilde, dikkatli kullanmakta fayda var.

    İşin ses kalitesi tarafına gelirsek, bas ve tizlerdeki değişimi hemen hissedeceksiniz. Önceki modele kıyasla müzik dinleme açısından daha tatmin edici sonuçlar ortaya çıkartıyor. iPhone’lar ile gelen Lightning kulaklıklara göre de daha iyi olduğunu artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca, gürültülü ortamlarda dahi ses rahatça duyuluyor.

    Elbette, Apple ürünlerinden alışık olduğumuz kullanım kolaylığı da AirPods 2’de karşımıza çıkıyor. Kablosuz kulaklıkları bir Apple cihaza bağlamak istediğinizde, şarj kutusundaki düğmeye basmanız yeterli. Sonrasında Bluetooth cihaz listesinde adını görebilirsiniz.

    Siri desteği öncül cihazlardan daha basit. Normal ses tonunuzla konuşmanız yeterli, mikrofon kalitesinden olsa gerek, iPhone ve Apple Watch’tan daha rahat bir şekilde sizi anlıyor.

    Kulaklıklar üzerinde herhangi bir kontrol düğmesi yer almıyor. Ancak dokunarak belirli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin sonraki şarkıya geçmek için iki kez dokunmanız yeterli. Sol ve sağ kulağa dokunma kombinasyonlarıyla farklı komutlar atayabilmeniz de hoş olmuş. Bunun dışında kesin olan bir şey var ki, Apple, işleri Siri’ye devretmemizi istiyor.

    Daha önce bu cihazlardan kullanmadıysanız, örneğin akıllı saat ile de işbirliği yaptığını bilmenizde fayda var. Hele Apple ekosistemini kullanıyorsanız, buradan birçok şeyi kontrol etmek ve bilgi almak mümkün. Bu da telefonu cepten ya da çantadan çıkarmadan birçok işi görebilmeyi sağlıyor. Örneğin müziği saatinizden başlatıp kulaklıktan dinleyebilir, Siri ile bir randevu ekleyip, takibini saatten yapabilirsiniz.

    Bunun dışında, pratik özellikler de mevcut. Kulaklıklardan birini çıkardığınızda AirPods müziği durduruyor. Tabii bu durumu ayarlardan kapatarak değiştirebilirsiniz. Kulaklıkların kutusunu açıp iPhone’a yaklaştırırsanız pil durumunu görebilirsiniz.

    Gelelim şarj ve pil meselelerine. Tek şarjla AirPods’u 5 saate kadar kullanabilirsiniz. Telefon görüşmesi ise 3 saate kadar mümkün. Şarj kutusu 398 mAh kapasiteli, kulaklıkların ise her biri 93 mW güç tüketiyor.

    Şarj kutusuna her koyduğunuzda kulaklıklar şarj oluyor. Böylece cihazı toplamda 24 saate kadar kullanmanızı sağlayacak ek şarj buradan elde ediliyor. Sonra, kutuyu şarj etmeniz gerekiyor. Hızlı şarj özelliği de bu anlamda pratik: Kulaklıkları 15 dakika şarj ederek 3 saate kadar müzik dinleyebilir ya da 2 saate kadar telefon görüşmesi yapabilirsiniz.

    AirPods 2’nin Kablosuz Şarj Kutusu, Lightning kablosuyla ya da Qi uyumluluğu sayesinde, kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN