Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAndroid’den daha fazlasını alın

    Android’den daha fazlasını alın

    Sistem ayarlarında yapacağınız basit değişikliklerle Android işletim sistemli telefon ve tabletinizden daha fazla faydalanabilirsiniz.

    Android telefonunuzdan daha fazlasını alın

    Artık arama yapmak, fotoğraf çekmek, uygulama kurmak gibi şeyler her yaştaki telefon kullanıcısı için çocuk oyuncağı. Hatta ekran görüntüsü kaydetmek ya da uygulamalarınızı klasörlere ayırmak gibi birkaç ek hareket de yapıyor olabilirsiniz. Ancak mobil cihazınızın size sunduğu şeylerin tamamını aldığınıza emin misiniz?

    Android’in son sürümlerdeki gelişimi hafife alınacak gibi değil. Artık birçok özelliği işletim sisteminin kendisi sunuyor, ancak burada yapacaklarınız da cihazınıza değerli özellikler kazandırabilir.

    instant heart rate

    Nabız ölçün
    Nabız ölçmek için pahalı akıllı bilekliklerden almak şart değil. Telefon kamerasını ve LED flaşını kullanan Instant Heart Rate uygulamasıyla yapabilirsin. Parmağını kameranın altına koyduğunda, nabzını ekranda görebilirsin. Uygulama ücretsiz olmasının yanı sıra, son beş ölçümü de saklıyor.

    pedometer

    Yürüme ve koşu mesafenizi takip edin
    Pedometer adlı uygulama telefondaki jiroskop gibi algılayıcılardan aldığı bilgiler sayesinde, adım attığınızı anlayarak, tıpkı bir akıllı bileklik gibi kayıt ediyor. Android 2.3 ve üstü sistemlerde çalışıyor.

    google fit

    Google Fit uygulaması da bu işi görebiliyor ama uygulama hedef koyarak spor yapmayı ve kalori harcatmayı hedefliyor. Yürümek bana yetmez diyorsanız, Strava ile koşu parkurlarınız ve koşu süreniz başta olmak üzere, birçok veri istatistiğe dönüşüyor.

    Android ile ilgili daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

    Daha iyi bir kamera kullanın
    Android Lollipop (5.x) işletim sistemi kullanıyorsanız, telefonun kamerasındaki tüm özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Renk ısısından beyaz dengesine, hatta pozlama süresine kadar her şeyi ayarlayabilmek mümkün. Bunun için Lollipop ön yüklü gelen cihazlardan birisine sahip olmalısınız.

    manual camera

    Değilseniz üzülmeyin, Manual Camera uygulaması DSLR’a olabildiğince yaklaşmayı sağlıyor. Ücretsiz Manual Camera Compatibility uygulaması telefonunuzun uygun olup olmadığını söyleyecektir.

    Android işletim sisteminiz Lollipop değil dördüncü sürümse, Google Camera 2.5 ve Camera 360 uygulamalarını tercih edebilirsiniz, zira Manual Camera telefonunuzda çalışmayacaktır.

    plex

    Kablosuz videolu kumanda
    Akıllı telefonunuzu medya dosyalarınız için bir uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz. PC’deki dosyalar için bir medya sunucusu bulunan Plex, mobilde de iddialı. Mac ve Linux da destekleyen yazılımı kurduğunuz tüm cihazlardaki dosyaları bir diğer cihaz üzerinde oynatabilirsiniz.

    Kayıp Android telefonunuzu bulun
    Sisteminizi güncel tutuyorsanız, telefonunuzun konumunu uzaktan öğrenebilirsiniz. Öncelikle, Ayarlar > Hesaplar altından Google Ayarları > Konum’a girin ve açık olduğundan emin olun. Daha sonra modu yüksek yapın.

    find my phone

    Artık telefonunuzun yerini unuttuğunuzda ya da bulamadığınızda bir Chrome web tarayıcı açın, Android find my phone araması yapın ve karşınıza gelen listeden telefonunuzu seçin.

    Telefonunun açık ve internete bağlı olması gerekiyor. Öyleyse, 20 metre şaşma oranıyla yerini gösterebiliyor. Uzaktan telefonu çaldırabilirsiniz de. Sesi kapalı olduğu durumlarda ses çıkartarak yerini belli edebilir.

    Android ile ilgili daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

    Web tarayıcı tasarruf etsin, internet kotanız bitmesin
    Mobil internetin hızla bitmesinin sebeplerinden birisi de, uygulamaların arka planda yaptığı sessiz işlemlerdir. Tüm uygulamaları elle güncellenecek şekilde ayarlarsanız belki her açtığınızda biraz bekler ve bildirimleri almazsınız ama kotanız tamamen sizin kontrolünüzde olur.

    Google Chrome için bu çok kolay; çalıştırın, Ayarlar’a girin ve Veri Tasarrufu’nu açık duruma getirin. Artık açmak istediğiniz sayfaya ait verileri Google sunucularında sıkıştırarak %30-%40 azaltacaktır.

    Equalizer+

    Ekolayzırlı bir müzik çalar kullanın
    Telefonunuzdaki şarkıları çalarken ses ayarlarına daha fazla hâkim olabilirsiniz. Ücretsiz indirilebileceğiniz Equalizer+ uygulaması bu konuda en iyi seçeneklerin başında geliyor.

    Poweramp ise iki haftalık deneme sürümü sonrasında satın alınmayı bekliyor. Ancak daha gelişmiş bir ekolayzır istersen, Poweramp 10 bant ekolayzıra sahip.

    poweramp

    Telefonunu kablosuz dosya sunucusuna dönüştür
    Dosyaları daha kolay paylaşmak için Dropbox gibi bir uygulama mantıklı olabilir ama bazen göndereceğiniz veri miktarı yüksek, vakit ise az olabilir. Kabloyla da uğraşmadan rahatça telefondaki verilere erişmek için SambaDroid iyi bir seçenek.

    Telefonu kablosuz bir dosya sunucusu hâline getiren uygulama, dosya ve klasörleri parolayla koruyabiliyor.

    Android ile ilgili daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN