Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraAndroid için en iyi fotoğraf editörleri

    Android için en iyi fotoğraf editörleri

    Herkes iyi bir fotoğrafçı olmak zorunda değil ama çektiklerinizi en iyi hâle getirmek, sosyal medyada daha çok beğeni almanızı sağlayabilir. Ayrıca her zaman bir kareyi en iyi şekilde yakalama imkânınız ya da bunun için zamanınız olmayabilir. Bu durumda aşağıdaki yazılımlardan yardım alabilirsiniz.

    PhotoDirector Photo Editor App

    Ücretsiz olan bu uygulama sizi kendisine alıştırarak tam sürümü aldırmak istiyor ama bunun için ücretsiz sürümü çok da tıraşlamaması güzel. En alttaki araç çubuğu ile PhotoDirector içerisindeki birçok araca kolayca ulaşabilirsiniz. Bunlar içinde fotoğrafları döndürüp kırpabileceğiniz temel araçlardan tutun da, fotoğraflarınızı bambaşka karelere dönüştürebileceğiniz güçlü efektlere kadar her şey mevcut. Özellikle fotoğraftaki bir nesneyi söküp alabilmenizi sağlayan cut out aracı oldukça başarılı. Bunun dışında rakiplerinde de bulabileceğiniz eğlenceli ve çarpıcı efektler yer alıyor.

    PhotoDirector’ın en kullanışlı özelliklerinden birisi, aynı zamanda da en basit olanı: Bir geri al / tekrar yap düğmesi. Yazılım ayrıca fotoğrafların düzenlediğiniz hâlleriyle orijinal hallerini kıyaslamanızı da sağlayarak, sonucun ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

    Yardıma ihtiyacınız olursa, uygulamanın destek bölümüne ya da Araçlar hakkındaki bilgileri alabileceğiniz öğretici YouTube videolarına da kolayca erişebilirsiniz.

    Her araç açıklayıcı bir notla ekrana gelse de, araçların ne işe yaradığını size anlatmıyor. Bu yüzden başlarda biraz deneme yanılma işine girmeniz gerekiyor. Ana ekranın ortasında da bir reklam alanı yer alıyor ama bu kulağa geldiği kadar rahatsız edici gözükmüyor.

    Son olarak benzerleri genelde kaydırma ve seçilebilir araçlarla görüntüyü kaydırma ve büyütme işlerini yapıyor ama PhotoDirector’da bunu parmak hareketlerinizle yapmanız gerekiyor. Bu da bazı durumlarda biraz zorlayıcı olabiliyor.

    Snapseed

    Google’ın bu alandaki potansiyeli ve uygulamanın sevilmesini göz önünde bulundurarak 2012’de satın aldığı Snapseed ise tamamen ücretsiz fotoğraf editörleri arasında sağlam bir yere sahip. Güçlü araçları, gelişmiş ama kullanıcı dostu arayüzü kadar, her aracın içinde ilgili alt ayarlara yer vermesi de Snapseed’in sevilmesini sağlıyor.

    Uygulamada ayar yapmanın basitliğini şöyle anlatayım: Bir ayarın içerisine girdikten sonra ekranda parmağınızı yukarı ve aşağı kaydırarak bulunduğunuz aracın alt ayarlarını seçebilir, sağa ve sola kaydırarak da ayarda değişiklik yapabilirsiniz.

    Snapseed’in en güçlü yanı fırça araçları. Biraz sabır ve tecrübe ile bu araçlar ile yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki. Böyle demişken, Snapseed’in biraz teknik bilgi gerektirdiğini de atlamayalım. Ancak her kapsamlı fotoğraf editörü otomatik ayarlarla değil, elle ayarlarla daha iyi sonuçlar verir. Bu da, uygulamalarda geçirdiğiniz zaman ve yaptığınız denemelerle gelişebilecek bir yön.

    Uygulama içi dokümanlar ve gömülü YouTube videoları size nelerin mümkün olduğunu gösteriyor. Biraz da yaratıcılık kattığınızda, Snapseed’le elinizden gelmeyecek şey yok gibi.

    Kolaj özelliği olmaması kadar yanlış bir ayar yaptıktan birkaç saniye sonra geri alma seçeneğinini ortadan kaybolması da eksik yanları. Ancak ne yaptığını bilenler için kesinlikle çok iyi.

    Fotor Photo Editor

    Kullanım ve özellikler açısından dengeli bir görüntü sergileyen Fotor’un basit ana ekranı başlangıç onu seviyesindekiler için daha cazip hâle getiriyor. Burada kamera, düzenleme ve kolaj seçenekleri mevcut. Bu açıdan Snapseed ve PhotoDirector’dan da ayrılıyor.

    Kamera modu basit gözükse de, ekrana dokunarak odaklama özelliği çoğu telefonun standart uygulamasından daha başarılı. Editör de benzer şekilde temel işlerde çok iyi ama bunu bir gösteriş malzemesi de yapmıyor.

    En başarılı yanlarından birisi fotoğraf kırpma aracı. Burada hazır biçimler kadar elle kırpma seçeneği de var, böylece belirli bir alanı kaplayacak bir fotoğraf isterseniz, kolayca yapabiliyorsunuz.

    Rötuş için özel bir araca sahip olmayan Fotor, renk değerleri değiştirme, filtre kullanma gibi işleri görmüyor. En azından ücretsiz sürümünde. Bu özellikleri kullanmak isterseniz, uygulama içinden satın alarak etkinleştirebilirsiniz.

    Kolaj işlevi de sadece bu işi yapan uygulamaların gerisinde kalıyor. Fotoğrafları seçmeden şablon seçtirmesi, seçimini değiştirmek isteyenleri uğraştırıyor. Dolayısıyla tam karar vermeden işe başlarsanız ya da benim gibi görmeden karar veremeyenlerdenseniz, bu uygulama kolaj için size hitap etmeyebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN