Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımZyxel’den hem ADSL, hem VDSL destekli bir ağ geçidi: VMG3625-T20A

    Zyxel’den hem ADSL, hem VDSL destekli bir ağ geçidi: VMG3625-T20A

    Pandemi sürecinde birçoğumuz evlere kapanmak zorunda kaldık. Hatta birçok kurum çalışanı artık işlerine evlerinden devam ediyor. Elbette bu durum da evlerde internet kullanımının kalitesi konusunda daha hassas olmamıza neden oldu. Elbette ki, bağlantınızın altyapı kalitesi kadar ev içerisinde kullandığınız cihazların kalitesi de oldukça önemli. Özellikle bazı evlerin mimari yapıları kablosuz erişimde sıkıntılar yaşatabiliyor.

    Zyxel, VMG3625-T20A modeliyle özellikle ev kullanıcılarının bağlantı performanslarını arttırma konusunda iddialı bir yaklaşım sergiliyor. Hem ADSL, hem de VDSL bağlantı türlerini destekleyen VMG3625-T20A, 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarında da çalışabiliyor. Bu modemle 2,4 GHz bağlantı yaptığınızda 300 Mbps, 5 GHz bağlantı yaptığınızda ise 866 Mbps gibi hızlara ulaşabiliyorsunuz. Özellikle 50 Mbps, 100 Mbps gibi yüksek hızlarda internet aboneliği olan kullanıcılar için bağlantı kalitesi önemli fark yaratacaktır.

    Zyxel VMG3625-T20A

    Öncelikle, modemin dış görünüşü gerçekten çok şık. Elektronik aletlerin evde görüntü kirliliği yarattığını düşünüyorsanız hiç tasanız olmasın. Elinize aldığınızda 3 cm’den daha ufak kalınlığıyla ne kadar ince olduğunu siz de göreceksiniz. Tam olarak, 80 x 145 x 29.8 mm ölçülerine sahip olan VMG3625-T20A dilerseniz yatay, dilerseniz de ayaklığını takarak dikey olarak kullanabiliyorsunuz. Dış görünüşte ilk dikkatimi çeken üründe harici anten bulunmaması oldu. Buna rağmen iki adet iç anteniyle kapsama alanı konusunda oldukça tatmin edici… Yaklaşık 100 metrekarelik bir evde hemen her noktada internet bağlantısına erişim sağlanabiliyor.

    Ön taraftaki ışıklar çok fazla kafa karıştırıcı değil… En solda güç, hemen yanında sırasıyla DSL, internet, WAN, LAN, WLAN ve USB ışıkları bulunuyor. Ayrıca Güç açma/kapama, WLAN/WPS, WLAN açma/kapama ve WPS, Reset/Restore, fabrika ayarlarına dönme düğmeleri var.

    Zyxel VMG3625-T20A

    Modemin hemen arka tarafında bir adet VDSL/ADSL2 için RJ-11 arabirimi, bir adet Giga-Ethernet WAN portu için RJ-45 bağlantısı ve toplamda 4 adet 10/100/1000 Mbps otomatik seçim yapabilen Ethernet LAN yuvaları bulunuyor. Bu modemin en güzel özelliklerinden birisi bir de USB yuvası bulunması. Bu yuvaya takacağınız bir USB bellekteki bilgileri vs. paylaşıma açabiliyorsunuz. Öte yandan 3G dongle’ı gibi ekstra çevre birimlerini de bu USB yuvasına takarak devreye alabiliyor ve mobil bağlantıya geçebiliyorsunuz.

    Zyxel VMG3625-T20A Çift Bantlı Kablosuz AC / N Combo WAN USB’li Gigabit Ağ Geçidi, farklı VDSL hatları arasında karışma veya paraziti ortadan kaldıran G.vectoring teknolojisini destekliyor. Vectoring mekanizması, kablo / fiber teknolojisi ile rekabet edebilmek ve mevcut altyapıyı değiştirmeden servis erişimini arttırmak için bit oranlarını önemli ölçüde arttırıyor – FTTH dağıtımlarına göre önemli bir maliyet tasarrufu avantajı olurken, CAPEX olmadan geliştirilmiş veri oranları ve kapsama alanı ile optimize edilebiliyor.

    ADSL2 + veya VDSL2’den PON veya LTE’ye geçiş yapan kullanıcılar ve servis sağlayıcıların yeni CPE’ye yatırım yapmaları ve bunları müşteri sitelerinde dağıtmaları gerekmiyor. Tek yapılması gereken Zyxel VMG3625-T20A’yı tutmak ve DSL hattını Ethernet WAN portuna bağlı bir kablo ile değiştirmek, mevcut VMG3625-T20A WAN arayüzü üzerinden IP bağlantılarını sonlandırıyor. Çoğu durumda, son kullanıcılar, fiziksel bağlantılar arasındaki farklar sayesinde, orijinal konfigürasyonda aynı veya hatta daha iyi bir deneyime sahip olabiliyorlar.

    Sonuç olarak çok işlevli ve şık bir ürün. Ayrıca MediaMarkt’ta da satılıyor. Fiyat bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN