Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaZuckerberg: Facebook’un 2030’daki kullanıcı sayısı…

    Zuckerberg: Facebook’un 2030’daki kullanıcı sayısı…

    Ekran_Resmi_2016-02-05_01_25_592011’de kurulan Facebook, bu tarihten itibaren çok yol katetti. Kurulduğu yılın sonunda 750 milyon kullanıcısı vardı örneğin; şimdi ise bu rakam 1 milyar 600 milyonu aşmış durumda. Üstelik sayı artmaya devam ediyor. Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’e göre ise büyüme aralıksız şekilde devam edecek…

    10 yıl için büyümenin katlanacağı tahmininde bulunan Zuckerberg, 2030’da Facebook kullanıcı sayısının 5 milyara ulaşacağı öngörüsünde bulundu. ABD’de önde gelen medya organlarından birine konuşan Facebook CEO’su, günümüzde 7,3 milyar olan nüfusun 1,6 milyarının Facebook kullanıcısı olduğunun altını sıklıkla çiziyor. Gelecekte ise hemen herkesin Facebook’ta olacağı iddiasında bulunuyor.

    8,5 milyar insan/5 milyar Facebook kullanıcısı!

    2030 için nüfus artışı öngörüleri çok aşırı değil; Birleşmiş Milletler tarafından 8 milyar 500 milyon rakamı telafuz ediliyor. Facebook’un ilgili hedefi, bu noktada bir hayli iddialı görünmekle beraber geride kalan 5 yıllık süre zarfındaki performans baz alındığında mümkün de görünüyor. Peki Facebook, bu kadar kullanıcıya nasıl ulaşacak?
    Ekran_Resmi_2016-02-05_00_04_39

    İnternetin olmadığı bölgeler bu noktada kilit rol üstleniyor. Sosyal medya platformunun, Internet.org programı ve balonlar vasıtasıyla fakir ülkelere bedava internet götürme gibi hedefleri mevcut. Bu konularda çalışmalar hızla devam ediyor. Bununla beraber günümüzde internet kullanan insan sayısının dahi henüz 5 milyar olmadığının altını çizmek gerekiyor.

    Gelişmeleri merakla izlemeye devam edeceğiz. Gündeme dair diğer öne çıkan haberler için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN