Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürYouTube Music ve YouTube Premium 12 ülkede daha kullanımda

    YouTube Music ve YouTube Premium 12 ülkede daha kullanımda

    YouTube Music ve YouTube Premium artık daha fazla ülkede kullanımda. İşte detaylar…

    Google’ın YouTube platformunun video izleme ve yayın anlamındaki gücü aşikar. Üstelik çeşitli servislerle geniş bir yelpazede sunulduğu da biliniyor. Bu kapsamda Google, YouTube Music ve YouTube Premium’un İngiltere dahil 12 ülkede daha kullanıma sunulduğunu duyurdu.
    Söz konusu ülkeler şöyle;

    İngiltere, Avusturya, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Norveç, Rusya, İspanya ve İsveç.

    Ülke sayısı 17’ye yükseldi

    YouTube Music, Mayıs ayında ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore’de başlatılmıştı. Böylelikle hizmetin sunulduğu ülke sayısı 17’ye yükselmiş oldu. Bir sonraki fazda Türkiye’de kullanıma açılır mı sorusu ise henüz yanıtsız.

    YouTube Music müzik videoları, albümler, single’lar, remiksler, canlı performanslar gibi bir dizi ek özelliğin yanı sıra ruh hali, tür gibi sekmelerde seçilmiş oynatma listeleri ile dikkat çekiyor. En önemli özelliği ise Apple Music ve Spotify’da bulunmayan gelişmiş arama ile şarkı bulma fonksiyonu. Reklamlarla ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi YouTube Music Premium ile ücretli olarak deneyimlenebiliyor.

    YouTube Premium ise videoların arka planda yayını ve çevrimdışı görüntüleme gibi etkileyici ekstralar içeriyor. Ayrıca YouTube orijinal yapımlarına (Cobra Kai, Impulse ve F2 Finding Football gibi) erişim olanağı da var.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN