Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYepyeni arayüz MIUI 13 hakkında neler biliyoruz?

    Yepyeni arayüz MIUI 13 hakkında neler biliyoruz?

    Xiaomi’nin bir süredir heyecanla beklenen MIUI 13 arayüzü hakkında bir süre önce önemli gelişmeler ortaya çıktı. Yeni güncellemeyi alacağı söylenen tüm Xiaomi modellerinin sızdırılmasının ardından yeni sürüm için geri sayım başladı, işte Xiaomi’nin bir süredir beklenen MIUI 13 güncellemesi hakkında bildiğimiz her şey:

    MIUI 13 güncellemesi bir sürü yenilik sunacak

    Kullanıcıların karşısına önce MIUI 12.5’i çıkartan Xiaomi, bu sürüm ile kullanıcılara yenilikler sunmak yerine sistem performansında önemli avantajlar getirmişti. MIUI 13, Xiaomi’nin Redmi ve Poco cihazları için de sunulacak. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar geliştirilmiş bir pil ömrüyle karşılaşacak.

    Akıllı telefon kullanıcılarının ortak sorunu olan pil ömrünü daha iyi noktaya getirmeyi hedefleyen bu yeni sürümde cihazların daha hızlı bir şekilde şarj edilmesini sağlayacak bir sistem de entegre edilecek.

    Tasarım tarafında kullanıcılara yeni tema seçenekleri sunulacak. Digital Chat Station tarafından sızdırıldığı kadarıyla sistem arayüzü büyük değişiklikler geçirecek. Örneğin daha önce aktırıldığı gibi bellek genişletme özelliği(sanal RAM) sunulacak. Bu sayede telefonların çok daha iyi bir performans sunması sağlanacak. Söylendiği kadarıyla telefonlarda bulunan sabit RAM’lere ek olarak 3 GB RAM daha eklenecek.

    MIUI 13 güncellemesi

    Öte yandan sızdırılan bir rapora göre yeni sistem simgeleri ana ekran widget’larına getirmesi bekleniyor. Aynı zamanda bildirim panelinde de iyileştirmeler sunulacak. Bunlar arasında mesajlara anında cevap verme de eklenecek.

    Xiaomi animasyon tarafında önemli gelişmeleri bu yeni güncellemesiyle sunacak. Bu sayede kullanıcılarına çok daha iyi bir Android kullanımı sunacak. Aynı zamanda Xiaomi Wear ve Health uygulamalarının entegrasyonu giyilebilir cihazlarla artırılacak ve yeniden tasarlanacak.

    Akıllı kenar çubuğu adı verilen bir özelliği de telefonlara eklemeye hazırlanan Xiaomi, MIUI 13 arayüzünde Akıllı Araç Kutusu’nu sunacak. Bu bölüm açıldığında hangi uygulama olursanız olun kutuya eklenen uygulamalara geçiş oldukça kolay olacak.

    Xiaomi MIUI Pure Mode ise kullanıcılar cihazlarına Play Store dışında uygulama yüklemesi yapamayacak. Buradaki esas mantık ise koruma oluyor. Yani arka planda gizli olarak gerçekleşen uygulamaların yüklenmesinin önüne geçecek.

    Henüz net bir tarih açıklanmasa da bu yıl bitmeden yeni arayüzün kullanıcılara sunulması bekleniyor. Hatta güçlü yorumlara göre bu tarih 16 Aralık 2021 olacak. Bu tarihin ise bir kaynağı var Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun. Bu yıl bitmeden mutlaka arayüzün sunulacağına vurgu yapan Jun, milyonlarca kullanıcıyı da heyecanlandırmış oldu.

    MIUI 13 güncellemesini alacak telefonlar

    Daha önce de MIUI 13 güncellemesinin hangi telefonlara geleceği Abhishek Yadav tarafından listelenmişti. Daha önce sızdırılan modellerin de olduğu listenin tamamı ise şu şekilde:

    -Xiaomi Mi Mix 4
    -Xiaomi 11
    -Xiaomi 11T
    -Xiaomi 10
    -Xiaomi 10T
    -Xiaomi 9 serisi
    -Xiaomi Mix Alpha
    -Xiaomi Mix Fold
    -Xiaomi CC9 Pro
    -Redmi K30 serisi
    -Redmi K40 serisi
    -Redmi Note 11 serisi
    -Redmi Note 10 serisi
    -Redmi Note 9 serisi
    -Redmi 10 serisi
    -Redmi 9 serisi
    -Redmi 10X serisi
    -POCO M2
    -POCO M2 Pro
    -POCO X2
    -POCO X3
    -POCO X3 Pro
    -POCO F2
    -POCO F3 Pro
    -POCO C3

    MIUI 13 güncellemesini alacak telefonlar: Güncel liste

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN