Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiYeni neslin trendi; sosyal medya fotoğrafçılığı

    Yeni neslin trendi; sosyal medya fotoğrafçılığı

    Akıllı telefonlarda yer alan kameraların gelişmesi hayatımıza bambaşka bir kavramı da dahil etmiş oldu. Sosyal medya fotoğrafçılığı. Peki sosyal medya fotoğrafçılığı tam olarak ne anlama geliyor.

    Şunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Akıllı telefonlar gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Elbette bunda teknolojinin payı da inkar edilemez. İnternet çağını yaşadığımız şu günlerde, kullanıcıların sosyal medyadaki en büyük partnerleri de akıllı telefonlar. Pek çok kişi sosyal medyaya yükledikleri içerikleri, sahip oldukları telefonlarla üretiyorlar.

    Genele baktığımızda, sosyal medyada karşımıza çıkan fotoğrafların nofilter yani filtresiz olmadıklarını görüyoruz. Hemen herkes çektiği fotoğrafları bir takım filtreleme işleminden geçirdikten sonra sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Bu da sosyal medya fotoğrafçılığının hızlı bir şekilde yayılmasına zemin hazırlıyor.

     

    Hali hazırda ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş olan yüzlerce filtre uygulamasının olduğunu söyleyebiliriz. Bu uygulamalar sayesinde fotoğraflarınıza hayallerinizin ötesinde filtreler uygulayabiliyorsunuz.

    Saçınızdan tutun da burnunuzun görünüşüne kadar tüm detayları tek bir dokunuşla değiştirebiliyorsunuz. Bu durum zaman zaman bazı sorunlara yol açsa da sosyal medya fotoğrafçılığının ilerlemesinde önemli bir rol oynuyor.

    Yeni neslin trendi; sosyal medya fotoğrafçılığı

    Peki iyi bir sosyal medya fotoğrafı çekmek için gerekli olan unsurlar neler? Telefonunuzun kamerası nasıl olursa olsun, birkaç sağlam uygulama ile emsalsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Daha doğrusu çektiğiniz fotoğrafları düzenleyebilirsiniz.

    Cep telefonu ile daha iyi fotoğraf çekmek için 10 ipucu

    Tabi ki burada uygun bir dozaj kullanmak gerekiyor. Çünkü zaman zaman sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla, bu fotoğraflardaki kişinin gerçek halinin çok bir alakası olmayabiliyor. Tam olarak bu sebepten dolayı filtre uygulamalarını kullanırken aşırıya kaçmamak gerekiyor.

    Dip not olarak şunu da belirtmemiz gerekli. Bugün yaygın olarak kullanılan Instagram, Snapchat, TikTok gibi popüler sosyal medya uygulamalarında bile yüzlerce filtre mevcut. Hatta bazı akıllı telefon modellerinde bu uygulamalardaki filtrelere gerek kalmadan direkt olarak kamera ara yüzündeki filtreleri de kullanabiliyorsunuz.

    Cep telefonu ile daha iyi fotoğraf çekmek için 10 ipucu

    Dolayısıyla günümüzdeki imkanlarla herkes sosyal medya fotoğrafçısı olabilir. Belirttiğimiz üzere bunun için çok iyi bir kameraya sahip, son model bir telefona ihtiyacınız yok. Sadece hangi poz için hangi uygulamayı kullanılması gerektiğini bilmeniz yeterli.

    Eğer bilmiyorsanız da internet üzerinde hangi filtre uygulamalarının ne gibi fonksiyonlar sunduğunu anlatan yüzlerce makale bulunuyor. Dilerseniz bu makalelerden de yardım alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN