Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürYeni ASUS-NTU Ortak Araştırma Merkezi tanıtıldı

    Yeni ASUS-NTU Ortak Araştırma Merkezi tanıtıldı

    Yeni iş birliği ASUS’un inovasyon kapasitesini artırarak AIoT ve akıllı sağlık hizmetleri alanlarındaki liderliğini pekiştirmesini ve olağanüstü yetenekli kişilere yol göstermesini sağlayacak…

    ASUS, ASUS-NTU (National Taiwan University) Ortak Araştırma Merkezi’nin kurulduğunu duyurdu. NTU ile ortak yürütülen bu çalışma, endüstriyi ve akademik dünyayı bir araya getirerek geleceğin akıllı teknolojilerini geliştirmeyi hedefliyor.

    ASUS Başkanı Jonney Shih ve NTU Başkanı Chung-Ming Kuan’ın katıldığı törenle açılan araştırma merkezi, iş dünyasından ve akademik dünyadan yetenekli isimleri aynı çatı altında toplayarak akıllı teknoloji alanında geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor. 3,5 milyon ABD dolarının üzerinde ar-ge yatırımıyla kurulan merkez; gelişmiş elektromanyetik, yeni nesil bilgisayarlar, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi alanlara odaklanacak. Farklı sektörlerden kaynak toplayacak olan merkezde yapılacak çığır açan araştırmalarla akıllı teknolojiler geliştirilecek.

    Açılış töreninde ASUS ve NTU yöneticileri yeni başlayan iş birliği hakkında konuştu. “Anakart ve bilgi işlem alanlarında lider bir global marka olan ASUS, sektörde giderek hızlanan dijitalleşme eğilimini desteklemek için yapay zeka ve AIoT alanlarında yenilikler sunmaya devam ediyor.” diyen ASUS Başkanı Jonney Shih, sözlerini şöyle sürdürdü: “ASUS’un inovasyon kapasitesini NTU’nun sağlam akademik araştırma temelleriyle birleştirerek endüstri ve üniversite iş birlikleri için yeni bir standart belirliyoruz. Aynı zamanda Tayvan’ın ar-ge kapasitesini de uluslararası alanda daha yüksek seviyeye taşıyoruz.”

    ASUS co-CEO’su S.Y. Hsu ise, “ASUS her iş biriminde endüstri-üniversite iş birliğinden yararlanılmasını destekliyor ve yeni iş alanları ile önemli teknolojiler geliştirmek için stratejik ortaklıklar kuruyor. ASUS ve NTU’nun ortak çabalarıyla kurulan bu merkez akademik kaynaklarla endüstriyel uygulamaları daha da yaklaştırarak ASUS’u ve sektörü daha da ileriye taşıyacak.” dedi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN