Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaYaramaz bir maymun, Kenya'da interneti devre dışı bıraktı

    Yaramaz bir maymun, Kenya’da interneti devre dışı bıraktı

    electricity pylon

    Teknolojinin boyutları büyük ama aslında küçük, bir kasırga ya da asteroid çarpmasıyla ekarte olamayacak kadar da hassas. İşte bu konuya dair son örnek Afrika ülkesi Kenya’da yaşandı. Ülke genelinde 7 Haziran salı günü 4 saat boyunca elektrik kesintisi yaşanırken olayın kaynağının bir adet maymun olduğu resmi olarak açıklandı.

    Kenya Elektrik Üretim Şirketi (KenGen Kenya) yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ülkenin en büyük elektrik tesisindeki bir transformatörün üzerine vervet cinsi bir maymun düştü ve şaşırtıcı bir domino etkisi yaşanmaya başlandı. Bazı bölgeler 4 saate yakın süre boyunca karanlığa dönerken, bu bir ilk de değil…

    Ülkede maymunların oldukça kötü bir üne sahip olduğu biliniyor. Ayrıca yol açtıkları maddi kayıpların da gittikçe arttığı kaydediliyor. Doğal yaşam, insanoğlunun enerjisi ya da bağlantılı olduğu teknolojiyi etkilemeye dünyanın çeşitli ülkelerinde devam ediyor. Örneğin İsviçre’deki küresel önem taşıyan bir bilimsel deney, tek bir sansar yüzünden alaşağı olmuştu. ABD’de tarla fareleri, Hindistan’da yine maymunlar, elektrik kablolarını çiğneyerek çeşitli elektrik kesintilerinin kaynağı olmaya devam ediyorlar. 2014’te de köpek balıklarının deniz diplerindeki internet kablolarını yedikleri iddia edilmişti.

    Teknoloji dünyasının elektrikli yoğun bağı, kemirgen ya da ısırganların da kablolara olan yakın ilgisi veya sakarlıkları gelecekte de çeşitli sorunlara yol açacak gibi görünüyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN