Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımXPG Gammix D30 DDR4 : Oyunculara özel

    XPG Gammix D30 DDR4 : Oyunculara özel

    XPG’nin yeni bellek modülü GAMMIX D30 DDR4 satışa çıktı. Oyuncular için geliştirilen ve sıra dışı tasarımı ile ilgi çeken XPG GAMMIX D30 DDR4 bakalım neler sunabiliyor?

    XPG Gammix D30 DDR4 bellek sistemini görür görmez aklıma ilk olarak bir kalkan aklınıza geliyor. Öyle ki ürüne yakından baktığınızda sanki bir BATMAN logosu varmışçasına geliyor. Hatta Batman’ın kullandığı bir aksesuar olarak da görünüyor.

    Bunda da çok şaşırmamak lazım. Çünkü metal ve yarı saydam tasarım malzemelerin bir araya gelmesi ve yer yer keskin hatlı çizgilerin birleşmesiyle, ortaya çok iddialı bir ürün ortaya çıkmış. 8.1mm kalınlığı ile de ne kadar sağlam olduğunu da gösteriyor.

    GAMMIX D30

    Neler sunuyor?

    Bundan 5-6 sene öncesini hatırlarsanız, sadece yeşil ve siyah renk tonlarından ibaret, herhangi bir tasarım iddiası olmayan, sadece performansa odaklı RAM’ler satılırdı. Tabii günümüzde böyle olmasının bir diğer sebebi de kasa modlamayı seven, transparan kasalar kullanarak PC’sinin içini de sergilemekten hoşlanan oyuncular. Yani oyuncular ne istiyor ise, üreticiler de oraya yönelik hareket etmeye çalışıyor.

    Tabii şu da dikkatimizi çekmedi değil. Bu kadar iddialı bir tasarımda RGB aydınlatma sistemine yer verilmemiş olması ilginç geldi.

    Görüntüsü gibi kendi de güçlü

    Kutudan 8GB’lık iki bellek çıkıyor. Bunları anakartınıza yerleştirdiğinizde de 16GB’lık güce sahip oluyorsunuz. DDR4 2666MHz – 4600MHz arasında hız sunabilen modül, Intel’in Intel XMP 2.0 teknolojisine de destek veriyor. Böylelikle daha kolay şekilde daha fazla optimizasyon yapabiliyor, daha performanslı çalışması için kendi tercihlerinizi devreye sokabiliyorsunuz. Ayrıca Intel X299 2666MHz ve AMD AM4/Ryzen platformlarını da destek sunuyor.

    Ürün, FinalWire AIDA64 Extreme DDR Benchmark testinde; saniyede yaklaşık 83MB veri okuyabiliyor, 78MB veri yazabiliyor ve yaklaşık 70MB’lık veriyi de kopyalayabiliyor.

    Yüksek performans

    Ürünün kırmızı ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği var. Şık tasarımını, aynı zamanda dayanıklılığıyla da taçlandırmış. Böylelikle sorunsuz uzun süreli kullanım vadediyor. Tabii RGB aydınlatma da olsa çok daha iyi olurdu. Performanslı ve pek ısınmadan çalışan modülün Intel XMP 2.0 teknolojisine destek veriyor olması da güzel. Ayrıca ürün, çalışmak için 1.2V enerjiye ihtiyaç duyuyor, ki bu da önceki nesille kıyaslandığında %20 enerji tasarrufu demek.

    Adata ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN