Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımXiaomi'nin yeni lens teknolojisi ile tanışın

    Xiaomi’nin yeni lens teknolojisi ile tanışın

    Xiaomi, Mi Geliştirici Konferansı esnasında akıllı telefonlar için geri çekilebilir geniş diyaframlı lens teknolojisini tanıttı.

    Xiaomi, Mi Geliştirici Konferansı kapsamında geri çekilebilir geniş diyaframlı lens ismini verdiği teknolojiyi geliştirdiğini duyurdu. Geleneksel kameraların tasarımından ilham alan bu teknoloji, cep telefonlarının yakaladığı görüntü kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor.

    Xiaomi, yeni lens tasarımının performansta büyük bir artış sağlayacağını belirtiyor. Şirket, bu tasarımın, geri çekilebilir teleskopik kameranın ışık girişi miktarını %300 artırmak için daha geniş bir diyafram açıklığına sahip olduğunu ve şu anda kullanılan kamera yapılarına kıyasla portre ve gece fotoğrafında daha iyi performans gösterilmesini sağladığını belirtiyor.

    Teleskopik tasarım, kullanımda olmayan bir kameranın, lensin yuvasında olması sebebiyle telefonun cebe kolayca sığmasını sağlayacak. Fotoğraf çekim sırasında yuvasından hızlı çıkan kamera, optik yakınlaştırma da sunuyor.

    Ek olarak Xiaomi’nin yeni lens tasarımı, daha iyi bir sarsıntı önleme açısı sunan ve netliği %20 oranında artıran yeni görüntü sabitleme teknolojisiyle geliyor.

    Xiaomi, teknolojinin ne zaman piyasaya sürüleceğini ve ilk olarak hangi akıllı telefonunda kullanacağını belirtmedi. Diğer taraftan ilgili teknolojinin son aşamada olduğu söyleniyor. Yani kısa bir süre sonra geri çekilebilir lensleri telefonlarda görmeye başlayabiliriz. Ancak bu teknolojinin mekanik dizaynı, birçok sıkıntıyı da beraberinde getirebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN