Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraXiaomi Mi 10T kamerası neler sunuyor?

    Xiaomi Mi 10T kamerası neler sunuyor?

    Xiaomi Mi 10T cep telefonunun kamera özelliklerine bu yazımızda göz atıyoruz.

    Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunulan Xiaomi Mi 10T cep telefonu birçok özelliği ile dikkat çeken bir model olmuştu. Telefonun kamera özelliklerine baktığımızda ise Xiaomi‘nin bu alanda dersine iyi çalıştığını görüyoruz.

    Xiaomi Mi 10T kamerası neler sunuyor?

    Ana kamera tarafında karşımıza üçlü bir modül çıkıyor. Arka tarafa bakınca sanki 4 kamera varmış gibi algılansa da gerçekte durum öyle değil. Üçlü kameradan biri 13 MP ultra geniş açı kamera. Bu kameranın diyafram açıklığı f2.4, görüş açısı ise 123 derece. Ana kamera modülü ise 64 MP çözünürlük ile geliyor. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f1.9 değerine sahip. Son kamera se makro olarak geçiyor ve onun diyafram açıklığı da f2.4.

    Xiaomi Mi 10T

    Bu ana kameranın video kabiliyeti ise 8K 30 fps gibi yüksek bir noktada bulunuyor. 8K cep telefonlarında çok yaygın olmasa da özellikle amiral gemisi modellerde karşımıza çıkmaya başladı.

    Ön kameraya geldiğimizde ise karşımıza 20 MP ön kamera çıkıyor. bu ön kameranın diyafram açıklığı ise f2.2. Ön kameranın video tarafındaki üst sınırı ise 1080p 30 fps.

    Ana kameranın özellikleri arasında uzun pozlama modu da yer alıyor. Bu sayede akan sular ya da arka plandaki hareketli nesneler tam olarak aktarılabiliyor.

    Yapay zeka desteği ile gelen bu kamera yenilenmiş ve güncellenmiş Gece Modu 2.0 özelliği ile donatılmış. Bu modda gece fotoğrafları çok daha gerçekçi sonuçlar veriyor. Gece modu sadece ana kamerada değil ön kamerada da kullanılabiliyor. Telefonda bulunan gece selfie özelliği sayesinde kendi fotoğraflarınızı da çok daha iyi bir şekilde çekebiliyorsunuz.

    Xiaomi Mi 10T

    Xiaomi Mi 10T cep telefonunda bulunan 8K video özelliği 33 MP fotoğraf almak için de kullanılıyor. Bu çözünürlükte çekilen bir videodan 33 MP çözünürlüğünde fotoğraf alabiliyorsunuz. Bu da güzel bir özellik.

    Telefonun bir diğer özelliği ise hem ön hem arka kameranın kullanıldığı Dual Video. Bir konuyla ilgili olarak video çekerken kendinizi de kayıt edebiliyorsunuz.

    Xiaomi Mi 10T sunduğu teknik özelliklerin yanısıra kamerası ile amiral gemisi modellerle yarışan bir telefon olmuş. Kamerasının özelliklerinin daha pahalı modellerle rahatlıkla yarışabileceğini belirteyim.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN