Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunWolfenstein: Youngblood İnceleme

    Wolfenstein: Youngblood İnceleme

    MachineGames ve Arkane Studios’un merakla beklenen Wolfenstein: Youngblood, özellikle hızlı FPS severlerin dikkatini çekecek isimlerden. Bu sefer aksiyonu daha fazla, çılgın bir hikaye ve tabii ki bol bol Nazi öldürme üzerine kurulu detaylar, co-op oynamanın tadını çıkartmamızı sağlıyor.

    Youngblood, oyuncuların Wolfenstein’ın unutulmaz kahramanı BJ’nin ikiz kızları Soph ve Jess Blazkowicz’in rolünü üstlenmesini sağlıyor. Nazilerden alternatif bir retro-gelecekte kurtarılan bir Teksas’ta yükselen Soph ve Jess, işgal altındaki Paris’te gizli bir görev yaparken babaları kaybolana kadar normal bir yaşam sürmektedir. İkizlerin anneleri çaresiz durumdadır ve FBI ipucuyla Soph ve Jess, babalarının izini sürmek ve Paris’teki saklanan Fransız Direnişiyle birleşerek onu geri getirmek için harekete geçerler.

    Doğrusal bir seviye dizisi yerine Youngblood, üçü başlangıçtan itibaren keşfedilebilecek dört ayrı Paris semtinde gerçekleşiyor. Görevler, asla tek bir yol üzerinde gitmiyor. Hre ne kadar ulaşacağınız sonuç aynı olsa da farklı rotasyonları kullanabiliyorsunuz. Hatta bazılarında gizli mekanlar bile keşfetmek mümkün. Oyunla ilgili en büyük sorun, tam olarak kendini anlatamıyor olması. Yani etkileyici hikaye gidişatı veya sizi şok edecek görüntüleri kenara bırakın. Onun yerine saf aksiyonun tadını çıkartın. Tek başınıza oynarken görevler biraz daha basit, ancak yanınıza bir arkadaşınızı kaptığınız az düşmanlarla mücadele zorlaşıyor. Sürekli iletişim haline olmanız gerekiyor ve birbirinizi kollamazsanız görevden canlı çıkmak neredeyse imkansız.

    Her seviye atladığınızda karakterinizi güçlendirmek mümkün. Oyun içerisinde sağda solda gümüş paraları topluyor, düşmanların üzerini yağmalabiliyorsunuz. Sonuç olarak her silah için gümüş, hem de karakter gelişimi için yetenek puanına ihtiyacınız var. Oyun, kendi açıklamasında son derece basit ve İngilizce seviyeniz yeterliyse denk geldiğiniz yardımcı bilgisayarlardan neyi nasıl yapmanız gerektiğini kolayca kavrayabilirsiniz. Jess ve Soph karakterleri gürültülü, aptal ve sinir bozucu, ancak diğer tarafta tam olarak olması gerektiği gibi.

    Oyunun yüksek bir kısmı biraz saçma ve etkileyici hikaye anlatımı yolunda pek bir şey bulamayacaksınız, ancak dürüst olmak gerekirse buna gerek yok. Özette Wolfenstein: Youngblood, iki genç kadının birçok şeyi ve düşmanı patlatarak çokça iyi zaman geçirmesini konu alıyor. Bu konudan zevk almanız için de oynanış kısmında elinden geleni yapıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN