Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiWindows Mobile 10 önizleme sürümüne güncelleme geldi

    Windows Mobile 10 önizleme sürümüne güncelleme geldi

    windows-10

    Microsoft, en yeni masaüstü işletim sistemi Windows 10’un final sürümünün yayınlanmasının ardından mobil cihazlar için Windows Mobile 10’ın son kullanıcı sürümünü de tamamlanmaya çok yakın. Şirketin merakla beklenen mobil işletim sisteminin en son versiyonu için hazırlıklar devam ederken yeni önizleme sürümü de yayınlandı.

    İlgili güncelleme 10536 koduyla gelirken ağırlıklı olarak hata düzeltmeleri ve kullanışlı bir dizi yeni özellik içerdiği görüldü. Fotoğraf uygulamasında OneDrive, SD kart ve PC klasörleri için Windows Mobile 10’un son güncellemesi yeni bir klasör görünümünü beraberinde getirdi. Bu görünüm, kullanıcılar açısından dahili depolama alanındaki multimedyaların daha kolay bir şekilde ayrıştırılabilmesi yönünden önem taşıyor. Ayrıca telefonlarda fotoğraf yakınlaştırma ve kaydırma fonksiyonlarının da daha hızlı hale getirildiği, görsellere ‘favori’ etiketlerinin eklendiği de dikkatlerden kaçmadı. Özetle sevilen fotoğraflar, basit bir dokunuşla like’lanıyor. Fotoğraf odaklı geliştirmelerin yanı sıra tek elle kullanım modu da geliyor. Bunun için başlat butonuna basılı tutmak yeterli oluyor.

    Ekran_Resmi_2015-09-15_15_23_10

    Özellikle Mobil hotspot fonksiyonunda eleştirileri üzerinde toplayan problemler giderildi. Japonca ve Hindistan İngilizcesi’ni içeren iki yeni ses tanıma özelliği de güncellemenin getirdikleri arasında.

    Uzun süredir beklenen işletim sisteminin geleceği tarih henüz net olarak açıklanmadı. Tahminlere göre Microsoft, bir ay içinde mobil işletim sisteminin final sürümünü yayınlayacak. Düşük bir olasık olmakla beraber ilgili güncellemenin final sürümden önceki son önizleme güncellemesi olabileceği yönünde iddialar var. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN