Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetWindows Kullanıcıları İçin Ücretsiz ve Fonksiyonel Ses Editörü: Audacity

    Windows Kullanıcıları İçin Ücretsiz ve Fonksiyonel Ses Editörü: Audacity

    Audacity

    Audacity, bilinen ses formatları ile değişik düzenlemeler yapabilmenizi sağlayan ücretsiz ses kaydetme ve fonksiyonel bir ses düzenleme editörüdür. Program içinde profesyonel olarak ses düzenlemeleri yapabileceğiniz özellikler vardır. Düzenleme özellikleri, kayıt özellikleri, değişik efektler, frekans analizi, ses araç kutusu ve ekolayzer bu özellikler arasındadır.

    Fonksiyonel Ses Editörü Audacity Ücretsizdir

    Audacity, bir grup gönüllü tarafından geliştirilen ve GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) altında dağıtılan özgür bir yazılımdır. Program, Windows dışında macOS ve Linux için de kullanılabilir bir sürüme sahiptir. Audacity programını çalıştırdığınızda düzenlemek istediğiniz ses dosyasını ana pencereye sürüklemek yeterlidir. Bilgisayarınıza takılı mikrofondan veya takılı ses arayüzünden kayıt yapmaya başlamak için kayıt düğmesine tıklamanız yeterlidir.

    Hangi Özellikleri Bulunmaktadır?

    Kayıt 

    Audacity, mikrofon veya mikser aracılığıyla canlı ses kayıt edebilir veya diğer ortamlardan kayıtları dijital olarak oluşturur.

    Ses Dosyalarının İçe/Dışa Aktarımı

    Ses dosyalarını içe aktarımını yaparak düzenleme ve birleştirme yapabilirsiniz. Ayrıca aynı anda birden çok dosya biçiminde dışa aktarabilirsiniz. Program, WAV, AIFF, AU, FLAC ve Ogg Vorbis dosyalarını içe ve dışa aktarır. İsteğe bağlı olarak kullanılabilen bir FFmpeg eklentisi ile AC3, AAC ve WMA dosyalarını dışa aktarmanıza olanak tanır.

    Audacity Programında Düzenleme

    Programın içinde kes, kopyala, yapıştır ve sil ile kolayca düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir adıma geri dönmek için “Geri Al” özelliği kullanılır. Ses kayıtlarındaki rüzgar sesi, dalga sesi, çıtırtı, parazit ve benzeri rahatsızlık veren gürültüleri kaldırabilirsiniz. Ses üzerinde ton değişikliği , bas güçlendirme ve dengeleme işlemleri yapabilirsiniz.

    16 bit veya 24 bit Ses Kalitesi

    Program, 16 bit veya 24 bit ses olarak kayıt yapmanızı sağlar. Programın en iyi özelliklerinden biri, örnekleme hızı ve formatlardan bağımsız olarak program içine aktarılan tüm sesleri sorunsuz bir şekilde dönüştürebilmesi ve birleştirebilmesidir.

    “Gürültü Azaltma” (Noise Reduction)

    Program, “Gürültü Azaltma” özelliği sayesinde ses dosyalarında istenmeyen arka plan seslerini ses dosyasından temizler. Ses dosyaları ilgi alanındaysa ücretli yazılım satın almadan önce mutlaka Audacity’i denemenizi öneririm. Programı aşağıdaki adresten ücretsiz olarak bilgisayarınıza yükleme yapabilirsiniz.

    https://www.audacityteam.org/download/

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN