Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürWindows 11'in yeni 'sağ tık' menüsü ortaya çıktı

    Windows 11’in yeni ‘sağ tık’ menüsü ortaya çıktı

    Windows 11 sağ tık menüsü ve paylaşım menüsü Microsoft tarafından güncellendi. Eskisine göre daha fonksiyonel bir hâle getirilen menü, kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi…

    Şirketin basın depertmanı yeni arayüz değişiklikleriyle ilgili açıklama yaptı. Windows 11 arabirimini oluşturan temel öğelerden birinin daha iyileştirildiği duyuruldu. Windows 11 sağ tık menüsünde yapılan değişiklik dikkat çekti.

    Sağ tık menüsü her işletim sisteminde olduğu gibi Windows 11’de de en çok kullanılan menülerden biri olacak. Söz konusu bağlam menüsüne mouse’un sağ tuşuna tıklanarak ulaşılabiliyor.

    Windows 11 sağ tık menüsü üzerinde yapılan yeni değişikliğe göre artık ‘Aç’ ve ‘Birlikte Aç’ seçenekleri bir arada.

    ‘Kes’, ‘Kopyala’, ‘Yapıştır’ komutları ise menünün en üst kısmına alınmış.

    Öte yandan ‘Daha Fazla Seçenek Göster’ öğesi de eklendi. Bu öğe, nadiren kullanılan komutların gizlenmesini sağlıyor. Pencerenin altında yer alan bu listeyi Shift+F10 tuş kombinasyonunu kullanarak veya fareyle tıklayarak genişletmeniz mümkün olacak. Güncel Win11 sağ tık menüsüne alışmak fazla uzun sürmeyecek.

    Windows 11 Paylaşım Menüsü de Güncellendi

    Paylaşım menüsü arayüzü artık daha derli-toplu. Bölümlere ayrılan menünün üzerinde ‘cihaz görünürlük ayarları’ yer alıyor. Altta ise ilgili dosyayı hangi uygulamalarla paylaşabileceğiniz gösteriliyor.

    Mesela kişiler listesinden bir alıcı seçip dosyayı e-posta aracılığıyla iletebilirsiniz.

    Windows 11’ün sonbahar aylarında genel kullanıma sunulması planlanıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN