Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelWindows 11 ile kullanabileceğiniz PC önerileri

    Windows 11 ile kullanabileceğiniz PC önerileri

    Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11, 5 Ekim’de resmen genel kullanıma açıldı. Haziran ayında tanıtılan ve ilk etapta Insider programı kapsamında sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen işletim sistemi, aylar süren test aşamasından nihayet kararlı sürüme ulaştı. 

    Bilindiği üzere Microsoft, PC’lerin Windows 11’i çalıştırabilmesi için bazı gereksinimleri şart koşuyor. Bu nedenle kullanıcıların büyük bir kısmı halihazırda kullandıkları veya satın almak istedikleri PC’lerin yeni işletim sistemi ile uyumlulukları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Biz de siz değerli okuyucularımız için Windows 11 ile kullanabileceğiniz en iyi PC’leri bir araya getirdik.

    Ancak ilk önce Windows 11 sistem gereksinimlerine bir göz atalım.

    • İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci 
    • RAM: 4 GB
    • Depolama: 64 GB veya daha fazla
    • Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
    • TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
    • Grafik Kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu

    Huawei MateBook D15

    Listemizin ilk sırasında Huawei’nin popüler dizüstü bilgisayarlarından MateBook D15 bulunuyor. 15.6 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğe sahip IPS panelle kullanıcı karşısına çıkan dizüstü, gücünü dört çekirdek ve sekiz izlekten oluşan Intel Core i5-1135G7 işlemcisinden alıyor. 2.4 GHz temel frekans sunan bu işlemci, turbo hız ile 4.2 GHz seviyelerine kadar çıkıyor.

    8 GB DDR4 bellek ve 512 GB M.2 NVMe SSD ile gelen MateBook D15, bağlantı noktası tarafında da USB-A 3.0×1,USB-A 2.0×2,USB-C x1, HDMI x1 girişlerine sahip. Buna ek olarak cihazda dahili 4 GB Intel Irıs Xe Graphics grafik kartı mevcut. Aynı zamanda bataryası yaklaşık 10 saat kadar gidebilen cihaz, Windows 11 sistem gereksinimlerini kolaylıkla karşılıyor. 

    Acer Nitro AN15-55

    Windows 11 uyumluluğunun yanı sıra oyun odaklı bir PC isteyen kullanıcılar için adeta biçilmiş kaftan olan Acer Nitro AN15-55, 15.6 inç çözünürlüğünde Full HD çözünürlüğe sahip IPS panelle karşımıza çıkıyor. 144 Hz yenileme hızı ve 3 ms tepki süresi sunan paneli ile akıcı bir oyun deneyimi yaşatıyor.

    Gücünü dört çekirdek ve sekiz izlekten oluşan Intel Core i5-10300H yonga setinden alan dizüstü, 2.5 GHz temel frekans ve 4.5 GHz turbo hızlara sahip. Cihazda 8 GB bellek ve 512 GB NVMe SSD bulunurken, RAM tarafında 16 GB’ye kadar yükseltme mümkün. Bunun yanı sıra 4 GB GDDR6 Nvidia GeForce GTX1650 Ti grafik kartı ile üst düzey oyunları kasma ve donma olmadan oynanabiliyor. 

    Lenovo IdeaPad 3 15.6 inç

    Ülkemiz de dahil tüm dünyada artan fiyatlar nedeniyle Windows 11 uyumlu cihaz bulmakta bir noktada oldukça zorlaşıyor. Ancak Lenovo IdeaPad 3 ile hem uygun fiyatlı hem de Windows 11 uyumlu bir PC alabilirsiniz. 15.6 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü TN panelle gelen dizüstü, gücünü dört çekirdek ve sekiz izlekten oluşan Intel Core i5-10210U yonga setinden alıyor. Bu işlemci 1.6 GHz temel hız sunarken, turbo hız ile 4.2 GHz seviyelerine çıkabiliyor.

    8 GB DDR4 bellek ve 256 GB SSD ile gelen IdeaPad 3, 2 GB GDDR5 NVIDIA GeForce MX130 grafik kartını bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda bataryası da kesintisiz 6 saatin üzerinde bir kullanım sunuyor. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN