Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetWindows 11 Dosya Gezgini İçin Yapılacak Geliştirmeler

    Windows 11 Dosya Gezgini İçin Yapılacak Geliştirmeler

    Windows 11 yakın gelecekte alacağı yeni güncellemeye beraber gelişmeye ve değişmeye devam edecek. Yaklaşan yeni güncellemenin kod adı “Sun Valley 2” ve bu güncelleme önemli bazı özellikleri Windows 11 için getirecek. Önizleme yapılarına bakılırsa Dosya Gezgini üzerinde klasör içeriğini önizleme yeteneği de dahil olmak üzere bazı geliştirmeler var.

    Klasör Önizleme

    Klasör önizleme desteği, orijinal Windows 11 sürümüyle kaldırıldı ve Sun Valley 2 (sürüm 22H2) ile geri dönüyor. Artık klasörü açmaya gerek kalmadan içindekilere göz atabileceksiniz. Microsoft, medya dosyalarını hızlı bir şekilde önizlemek isteyenler için kısa bir süre önce bahsettiğimiz Windows 11 için Hızlı Görünüm (Quick View) özelliği üzerinde de çalışıyor.

    Sekme Desteği

    Microsoft’un Windows 11 Dosya Gezgini için sekmeler üzerinde çalıştığını bir süredir biliyorduk. Şirket, 5 Nisan etkinliği sırasında Windows 11’de Dosya Gezgini için sekme desteğini onayladı, ancak tarih ve farklı detaylardan bahsetmedi.

    Dosya Gezgini sekmeleri Microsoft Edge veya Chrome’daki sekmelere çok benzer. Pencerenin üst kısmında sekmeli bir arayüz bulacaksınız ve yeni bir Dosya Gezgini penceresi oluşturmak için artı (+) simgesine tıklayabilirsiniz. Bu özellik, Dosya Gezgini için tam sekmeli bir deneyim sağlarken farklı klasörler arasında geçiş yapabilir ve hatta doğrudan görev çubuğundan yeni sekmeler oluşturabilirsiniz. Ayrıca sekmeleri seçip taşıyabilir veya sekmeleri geleneksel bir pencere olarak açabilirsiniz.

    Gezgin’in sol kenar çubuğundaki “Hızlı erişim” düğmesinin adı “Ana Sayfa” olarak değişirken “Hızlı Erişim” fikri de yenilendi. Artık sabitlenmiş veya sık klasörler bölümünün üzerinde ‘Hızlı Erişim’i bulacaksınız.

    Ek olarak, Sabitlenmiş dosyalar artık Sık Kullanılanlar olarak adlandırılıyor. Bu Hızlı Erişim’in artık OneDrive, İndirilenler ve dizine eklenmiş herhangi bir konumdan içeriği içerecek şekilde güncellenmesi nedeniyle yapıldı. Microsoft ayrıca OneDrive entegrasyonu için çalışmalar yapıyor ve buluttaki dosyalar Hızlı Erişim’de de görünecek.

    Dosya Gezgini, yerel paylaşım menüsünü kullanarak belirli dosyaları paylaşmaya çalıştığınızda kişileri önermek üzere Context IQ’yu kullanan ‘bağlamsal öneriler (bağlamsal öneriler)’ adlı yeni bir özellik alıyor.

    Bu özellik, Microsoft 365’iniz olduğunda ve kişileriniz aynı kuruluşun parçası olduğunda özellikle kullanışlı olabilir. Öneriler kısmının tamamı, kişiyi otomatik olarak tahmin eden ve kullanıcıların belirli görevleri kolayca gerçekleştirmelerine yardımcı olan akıllı bir sisteme dayalı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN