Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımWindows 10’un yeni ikonları ile tanışın

    Windows 10’un yeni ikonları ile tanışın

    screen_shot_2015-05-24_at_1_39_04_pm_storyMicrosoft’un şu anda beta sürümü ile yayında olan gelecek nesil masaüstü işletim sistemi Windows 10’a dair yeni gelişmeler günyüzüne çıktı. İşletim sisteminin beta versiyonuna ait yayınlanan 10125 kodlu derleme sürümünde Windows 10’da yer alan birçok uygulama ikonu yenilenmiş tasarımları ile birlikte net bir şekilde görülüyor.

    Windows kullanıcılarının yakından tanıdığı Masaüstü, Resimler, Videolar, İndirilenler gibi çok sayıda klasör simgesinin Bilgisayarım penceresi altında değiştiği, Task Bar bölümündeki uygulama simgelerinin ve Ağ, Denetim Masası ve Bilgisayarım ikonlarının da yenilendiği dikkatlerden kaçmıyor. Efektsiz ve sadeliğin ön planda olduğu elementlerle gerçekleştirilen yeni Windows 10 ikon tasarımlar, minimalist yapılarıyla modern bir görünüm sergiliyorlar.

    screen_shot_2015-05-24_at_1_02_29_pm_storySon dönemde mobil işletim sistemleri ve uygulama mağazalarındaki on binlerce uygulamanın ikonlarında karşımıza çıkan flat design, Windows 10’u da etkilemiş görünüyor. Yeni ikon tasarımlarda son yılların yükselen trendi ‘flat design’ anlayışından yoğun izler var. Kullanıcıyı görsel algıda daha yoğun şekilde etkilediği belirtilen flat design anlayışı, verilmek istenen mesajları diğer birçok tasarım yapısına göre çok daha direkt olarak yansıtmasıyla tanınıyor.

    icons_storyWindows 10 üzerinde tasarım odaklı değişikliklerin ilerleyen süreçlerde de devam etmesi bekleniyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN