Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiWindows 10 için hedefin yüzde 7,5’ine ulaşıldı

    Windows 10 için hedefin yüzde 7,5’ine ulaşıldı

    windows-10

    Microsoft tarafından uzun bir önizleme sürecinin ardından final versiyonu ile Windows 8.1 ve Windows 7 sahiplerine ücretsiz; diğer sürümler için ücretli seçeneklerle kullanıma sunulan Windows 10’a dair yeni rakamlar kamuoyuyla paylaşıldı.

    Ücretsiz yükseltme adımı ile birlikte Windows 10 için parlak bir başlangıcın yaşandığı da biliniyordu. İlk 24 saatinde 10 milyonun üzerinde indirildiği açıklanan işletim sistemi, birkaç gün sonra ise 25 milyonu aşmıştı. Yeni açıklama ise şimdiden ‘popüler masaüstü işletim sistemi’ olarak tanımlanmaya başlanan yazılımın 75 milyon cihazda yüklü olduğuna işaret etti.

    Microsoft’daki önemli isimlerden Yusuf Mehdi tarafından paylaşılan detaylar, 29 Temmuz-29 Ağustos tarihlerini kapsayan süreçte Windows 10’un 192 ilkede 75 milyon cihaza yüklenmiş olduğu yönündeydi.

    windows-10

    Öte yandan bu rakam şirketin ‘1 milyar cihazda yüklü durumda olunma hedefi’ için altın değerinde bir argüman. Uzun yıllar boyunca, güncellemeler eşliğinde devam edecek Windows 10 dağıtım sürecinde şirket tarafından belirlenen hedefin ulaşılan 75 milyon adetlik rakamla birlikte yüzde 7,5’inin tamamlandığı görülüyor. Bu oranın yüzde 100’e ulaşması (1 milyar cihazda yüklü olmak) yönündeki amaca ise 2018 ortalarında ulaşılabileceği belirtiliyor.

    Bir diğer detay ise en yeni masaüstü işletim sistemi Windows 10’un 1 ayda ulaştığı tercih edilme rakamının, önceki sürümlerin ilk 1 aylık dönem performansı ile karşılaştırılmasını içeriyor. Windows 8, ilk ayında 40 milyon cihaza yüklenmişti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN