Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaWhatsApp ve Instagram entegrasyonu artıyor!

    WhatsApp ve Instagram entegrasyonu artıyor!

    Instagram uzun bir süre önce Facebook’a satılmış ve WhatsApp ile beraber aynı çatı altında toplanmıştı. Facebook‘a gelen bir özellik hemen Instagram’a geliyor, Instagram’a gelen bir başka özellik ise WhatsApp’a gelebiliyor. İşte bu noktada yeni ortaya çıktığı kadarıyla Instagram iki faktörlü doğrulama özelliği, WhatsApp ile kullanılabilir. Yani bu da demek oluyor ki kullanıcılar WhatsApp kullanılarak kimlik doğrulaması yapabilir.

    Instagram iki faktörlü doğrulama özelliği WhatsApp ile kullanılabilir

    Pek çok güvenlik araştırmacısı ve uzmanlar iki faktörlü doğrulama özelliği bulunan uygulamalarda kullanıcılara bunu kullanmayı öneriyor. Instagram üzerinden de yıllardır sunulan bu özellik, kullanıcıların hesaplarını korumasını sağlıyor. Yeni ortaya çıkan bir rapora göre Instagram iki faktörlü doğrulama özelliğini bir adım öteye taşıyor.

    WABetaInfo tarafından keşfedilen ve paylaşılan bu yeni entegrasyon, test edilen özelliğe vurgu yapıyor. Beta kullanıcıları için sunulan özellik ekran görüntüleriyle ortay çıkarıldı. Ekran görüntülerinde net bir şekilde görüldüğü üzere kullanıcılar hesaplarına giriş yapmak istediğinde karşısında WhatsApp seçeneğini de görüyor.

    Instagram iki faktorlu dogrulama-00

    Bu özellik sayesinde kullanıcılar hesaplarına başka kişilerin girmesinin önüne geçmiş oluyor. Zira iki faktörlü kimlik doğrulaması bulunan hesapların şifreleri ele geçirilse bile giriş yapmaya çalışan kötü niyetli kişiler telefonlarına gönderilen bildirim mesajına ulaşamadığı için hesaba giriş yapamıyor. İşte bu noktada değerlendirildiğinde kullanıcı, WhatsApp aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmaya başlarsa, parolayı SMS ile WhatsApp üzerinden alıyor. Söylenene göre bu yeni özellik isteğe bağlı olarak sunulacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN