Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelWhatsApp'ın en çok beklenen özelliği hakında detaylar!

    WhatsApp’ın en çok beklenen özelliği hakında detaylar!

    WhatsApp hem dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından hem de hakkında en çok tartışmanın olduğu platformlardan biri. Bunun ötesinde platform için yepyeni özellikler gelmeye devam ediyor. Bir süredir uygulamaya gelmesi beklenen ‘çoklu cihaz desteği’ hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. İşte WhatsApp çoklu cihaz desteği:

    WhatsApp çoklu cihaz desteği hakkında yeni ayrıntılar 

    Çoklu cihaz desteğini bir süredir sunması beklenen WhatsApp için yeni gelişmeler elimize ulaşıyor. WABetainfo tarafından paylaşılan detaylara göre çoklu cihaz desteği kullanıcıların telefonunda aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan tek WhatsApp hesabına aynı anda birden fazla cihaz üzerinden erişmesine olanak tanıyacak. Bu özellik uzun zamandır beklenen bir destek ve geldiğinde milyonlarca kişinin oldukça işine yarayacak.

    Özellik iki varyant şeklinde kullanıcılara sunulacak. İlk seçenekte kullanıcılar WhatsApp hesaplarını telefonlarına veya aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan masaüstlerinden veya tarayıcılarından kullanmalarına izin verirken, diğer seçenekte ise kullanıcıların WhatsApp’ı aynı anda birden fazla cihazdan kullanmalarına izin verecek.

    WhatsApp çoklu cihaz desteği

    Bu noktada belirtildiği gibi ana cihazdaki tüm sohbetlerin ve verilerin diğer cihaza taşınmayacağı ancak bunun yerine iki cihazın birbiriyle senkronize olacağı anlamına geliyor. Senkronize olma durumunda ise karşımıza bazı detaylar çıkıyor. Bir cihazdaki bir sohbeti silerseniz, sohbet, ilk kez senkronize olan diğer cihazda silinmez. Öte yandan herkes için bir mesajı silerseniz, aynı şey diğer cihaz veya cihazlarda olmayacaktır. Dolayısıyla, çoklu cihaz özelliğini kullanacaksanız, bu durumları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

    WhatsApp çoklu cihaz desteği

    WhatsApp’ın bu yeni özelliği için ‘herkese açık beta’ testlerinin yakında başlaması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse WhatsApp, özellikle 15 Mayıs’ta kullanıcılarına kabul ettirmeye çalıştığı ‘gizlilik sözleşmesi’ tartışmalara neden olurken, bir geri adım gelmiş kısıtlamaların seyri değişmişti. En son yapılan duyuruda kullanıcıların hesapları bir anda değil aşama aşama kısıtlamalara maruz kalacak ve birkaç hafta içinde kullanıcılar hesaplarını kullanamayacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN