Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetWeb Site Teması Seçerken Dikkat Edilecek Püf Noktalar

    Web Site Teması Seçerken Dikkat Edilecek Püf Noktalar

    Web site teması

    Bu yazımızda web site teması seçiminde hangi ayrıntılara dikkat etmeniz gerektiğine değineceğim. Seçilen web site teması, web sitenizin nasıl görüleceğini belirler. Genellikle profesyonellerin hazırladığı estetik ve işlevsel tasarım kalıplarından oluşur. Tema, tasarımı yapılan iş için uygun olmalı ve rahat kullanılmalıdır.

    ​Web Site Teması Seçerken

    İlk olarak bilmeniz gereken eğer tema yapımı konusunda bir eğitime sahip değilseniz öğrenmek için hiç zaman kaybetmeyin. Çünkü profesyoneller tarafından hazırlanmış binlerce hazır tema seçeneğini mevcut. Üstelik seçtiğiniz hazır bir temanın üzerinde bazı basit değişiklikleri de yapabilirsiniz. Böylece tam istediğiniz bir web sitesine sahip olursunuz.

    Renkler, Fontlar, Görseller…

    Web sitenizin ne renkte olacağı, ne tür yazı fontu kullanılacağı, menülerin nasıl olacağı, butonların yeri, kullanılacak görsel ve animasyonlar ve daha bir çok detay iyi bir web sitesi için çok önemlidir. Diğer bir deyişle seçeceğiniz tema mutlaka işinizin niteliğine göre en uygun olanı olmalıdır. O yüzden tema seçiminde hemen karar vermeden mümkün olduğunca çok hazır temayı incelemeye zaman ayırın.

    Web Site Teması Seçerken

    Öncelikle nasıl bir tasarım istediğinize net bir biçimde karar vermiş olmalısınız. Tema seçerken işinizin daha kolay olması için temayı hangi kategoride arayacağınızı da bilmeniz gerekir. Temanın şekli, kullanılan görsellerin kalitesi ve yerleri, parametrik yapısı, menü sistemi, reklam alanları ve teknik desteğinin nasıl sağlanacağı gibi konular göz önünde olmalıdır. Bütün bunları maddeler olarak sıralarsak;

    – Temanın açılış hızı birinci öncelikli tercihiniz olmalı. Yüklenmesi uzun süren sitelerde kimse açılmasını beklemez Ayrıca arama motorlarında listeleme yapılırken gerilerde kalırsınız.

    – Yaptığınız işe veya markanızın kurumsal vizyonuna uygun tasarım ve renkte bir seçim yapın. Çünkü web sitenizin iyi bir ilk izlenim bırakması için ikinci bir şansı yoktur.

    – Temanın tarayıcı uyumu da çok hassas bir konudur. Satın alacağınız temanın mutlaka Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, ve Opera gibi farklı tarayıcılarda uyumlu çalışabilirliğini kontrol edin.

    – Kullanacağınız temanın SEO uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. SEO uyumlu temalar ile ilgili bilgileri internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz.

    – Kaliteli ve telif hakkı ödenmiş görseller temanıza değer katar. Çünkü estetik olarak pozitif fark yaratır. Kullanılacak yazı fontundan, menünün yeri ve biçimine kadar her ayrıntıyı özenle kurgulayın. Temada menülerin solda veya yukarıda olması kullanım kolaylığı açısından önemlidir. Temada font büyüklüğünden arka fona kadar tüm içerik göze rahatsızlık vermeyecek şekilde olmalıdır. Sosyal medya paylaşımları için de temada  butonların olduğunu mutlaka kontrol edin.

    – Temanın yazılım kodu başarısızsa sitenizin arama motorlarındaki performansı düşer. Ayrı bir uzmanlık alanıdır. Bir bilene danışmak her zaman iyidir.

    Tema Seçimi Ziyaretçi Sayınızı Etkiler

    Yukarıdan anlatılanları uygulamaya gayret ederseniz hedef kitlenizin severek kullanacağı, işlevsel ve estetik bir siteye sahip olursunuz. İyi bir tema iyi bir web sitesi, iyi bir web sitesi de daha çok ziyaretçi demektir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN