Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonVolkswagen’den araç bataryası üreten QuantumSpace’e dev yatırım

    Volkswagen’den araç bataryası üreten QuantumSpace’e dev yatırım

    QuantumSpace’e yatırım yapan Volkswagen 200 milyon dolarlık yeni yatırımı ile birlikte şirketteki hisse oranını arttırdı…

    Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araç üretimine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket son olarak araç bataryası üreten QuantumSpace’e 200 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım ile birlikte dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volkswagen, QuantumSpace ile birlikte ortak üretim yapacak. Ortaklık ile üretilen bataryalar gelecekte sayısının artması beklenen elektrikli otomobillerde kullanılacak.

    Daha önce de QuantumSpace’e yatırım yapan Volkswagen son yatırımı ile birlikte şirketteki hisse oranını arttırdı. Alman şirket son olarak 2018 Eylül ayında batarya üreticisi şirkete 100 milyon dolar yatırım yapmıştı.

    Volkswagen elektrikli araç sektöründe güçleniyor…

    Volkswagen, QuantumSpace yatırımı ile birlikte ortaklığını güçlendirerek araç bataryası üretimindeki etkinliğini de arttırmış oldu. Alman devinin önümüzdeki yıllarda sayısının hızla artması beklenen elektrikli araçlarda QuantumSpace’in ürettiği bataryaları kullanacak. Stanford Üniversite bünyesinden çılan şirket uzun menzil ve hızlı şarj özelliği güçlü olan bataryaları ile biliniyor. Volkswagen ise firmaya yaptığı yeni yatırım ile geri kaldığı düşünülen elektrikli otomobil yarışında önemli bir güç elde etmeyi planlıyor.

    Volkswagen ilk elektrikli otomobili ID.3’de gecikmeler yaşayacağı bilgisini paylaşmasının ardından bu alanda atacağı adımlar merak ediliyordu. Toplam 300 milyon dolarlık QuantumSpace yatırımı ile kendi yapacağı yatırımlarda yaşayacağı zaman ve maliyetten kurtulan Volkswagen’in elektrikli otomobil sektöründe daha da güçlenmesi bekleniyor.

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN