Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımUyku düzeninizi takip edin

    Uyku düzeninizi takip edin

    Uyku insan hayatında büyük bir öneme sahip. İnsanlar hayatlarının büyük bir kısmını uykuda geçiriyor. Düzenli bir uyku aslında sağlıklı bir hayatın en önemli anahtarı. Eğer uyku düzeniniz bozuksa yorgunluk, denge bozukluğu, sindirim sisteminde aksamalar, sinirlilik hali gibi birçok sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Uzmanlar yetişkin bir insanın her gün en az 7 ile 9 saat arasında uyuması ve bu uykunun düzenli olması gerektiğini söylüyorlar. Vücut uyku esnasında aslında insanların ertesi güne hazırlanmalarını sağlıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda vücut birçok hormon salgılıyor. Yani düzensiz bir uyku ya da yeterince uyumama insan hayatında birçok soruna yol açabiliyor.

    Eğer uyku düzeninizin düzgün olmadığını, yeterince uyumadığınızı düşünüyorsanız ya da uyku düzeninizi takip etmek istiyorsanız bu noktada imdadınıza teknoloji yetişiyor. Ne de olsa hepimizin artık cebinde bir akıllı telefon var, üstüne bir de akıllı saat ya da akıllı bileklikler gibi giyilebilir cihazları da eklediğimizde işte size uyku düzeninizi takip edebileceğiniz mükemmel bir sistem.

    Akıllı telefonunuz ve giyilebilir cihazları kullanarak uyku düzeninizi kontrol etmenizi hatta düzenlemenizi sağlayabilecek çeşitli uygulamalar var. Bunların bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz. Ücretsiz uygulamalar da oldukça kullanışlı ve işe yarıyor. Ama daha derinlemesine bir inceleme ve kontrol istiyorsanız kesenin ağzını açmanız ve hem donanıma hem de yazılıma yatırım yapmanız gerekiyor. Bu arada eğer uyku düzeninizde çok fazla sorun varsa ve uykusuzluk çekiyorsanız mutlaka bu işin uzmanına görünün, teknoloji tek başına yeterli değil. İşte kullanabileceğiniz bizim seçtiğimiz çeşitli uygulamalar.

    Sleep as Android

    Adından da anlaşılabileceği gibi bu uygulama Android tabanlı cihazlarda çalışıyor. Uygulamanın bazı özellikleri ücretli ancak 2 haftalık bir süre boyunca ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz. Ama ücretsiz olan özellikleri de oldukça yeterli. Uygulama ile uyku geçmişinizi grafiksel olarak görebiliyorsunuz, uyku eksikliği, derin uyku ve horlama gibi istatistiklere ulaşabiliyorsunuz. Hatta uykuya damanız için doğal sesler ve ninniler de uygulamada mevcut. Doğal sesleri alarm olarak kullanabiliyorsunuz, bu şekilde huzurlu bir şekilde uyanmak da mümkün. Bu arada eğer uyurken horluyorsanız ya da uykuda konuşuyorsanız uygulama bunu da tespit etmenizi sağlıyor.

    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=tr

    Sleep Cycle

    Sleep Cylcle, uyku düzeninizi takip etmenizi sağlayan aynı zamanda alarm özelliğini de bünyesinde barındıran bir uygulama. Hem Android hem de iOS sürümü olan uygulama telefonunuzdaki sensörleri kullanarak uyku düzeninizi takip ediyor. Uyku geçmişinizi grafiksel olarak görebiliyor ve uyku düzeninizi etkileyen faktörleri (çok kahve içme, çok çalışma ya da stres gibi) not olarak ekleyebiliyorsunuz. Ücretli olan bu uygulamanın da alarm özelliği bulunuyor.

     

    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.northcube.sleepcycle&hl=en

    iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id320606217?mt=8

    SleepBot

    Uyku düzeninizi takip etmenizi sağlayacak bir diğer uygulama ise SleepBot. Hem Android hem de iOS sürümü olan ve ücretsiz olarak indirilebilen SleepBot uyku geçmişinizi takip etmenizi, siz uyurken neler olduğunuzu grafiksel olarak görebilmenizi sağlayan kullanışlı bir uygulama. Hatta ses kaydı özelliği sayesinde horlamanızı dinlemeniz bile mümkün. Alarm özelliği sayesinde sabah istediğiniz saatte kalkmanızı sağlayan uygulamanın aynı zamanda uyumanız gerektiğini belirten hatırlatıcısı da mevcut.

    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lslk.sleepbot&hl=en

    iOS: https://itunes.apple.com/us/app/sleepbot-smart-cycle-alarm/id578829107?mt=8

    Sleep Time

    Yine hem Android hem iOS sürümü mevcut olan Sleep Time, telefonunuzdaki sensörleri kullanarak uyku takibinizi yapıyor. Alarm konusuna gelince diğer uygulamalarda da mevcut olduğu gibi belirli bir saat ayarlıyorsunuz ve uyanmanız için bu saate en uygun zamanı ayarlayarak sizi uyandırıyor. Yine uyku geçmişinizi grafiksel olarak takip edebiliyorsunuz.

    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azumio.android.sleeptime&hl=en

    iOS: https://itunes.apple.com/us/app/sleep-time+-sleep-cycle-smart/id498360026?mt=8

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN