Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelUydu alıcısı satın alma rehberi

    Uydu alıcısı satın alma rehberi

    Televizyon keyfi yaşamak için en iyi seçeneklerden biri kuşkusuz uydu yayınlarını tercih etmek ve uydu alıcısı kullanmak. Uydu teknolojisi sayesinde binlerce ücretsiz televizyon kanalının yayını ekranımıza geliyor. Geçmişte satın aldığımız uydu alıcıları ise, son dönemde kanalların peş peşe HD yayına geçmesiyle atıl kalmaya başladı.

    HD uydu alıcısı zorunluluk haline geldi

    Daha önceden satın aldığımız bir uydu alıcısı varsa, HD yayına geçen kanalları görüntülemediğini fark etmişsinizdir. Bu nedenle HD teknolojili bir uydu alıcısına sahip olmak artık zorunluluk haline geldi. Ben de bu noktadan hareketle sizin için MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim uydu alıcısı seçenekleri öneriyorum. Gelin şimdi HD yayınları destekleyen uydu alıcılarına yakından bakalım.

    Uydu alıcısı

    GOLDMASTER Micro HD-PLATİN Uydu Alıcısı

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ilk ürün, GOLDMASTER firmasının Micro HD-PLATİN model uydu alıcısı. Full HD 1080P formatında yayınları destekleyen bu ürün, Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) destekli. Bu sayede kanallar yer değiştirdiğinde ya da yeni bir kanal yayına başladığında uydu alıcınızda otomatik güncelleme yapılacağından sizin herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Bu nedenle uydu alıcısı satın alırken mutlaka TKGS özelliği aramanızı öneririm. GOLDMASTER Micro HD-PLATİN model uydu alıcısında bağlantılar için iki adet USD ile bir adet HDMI girişi bulunuyor. USB bellek ya da disk takarak video ve ses dosyalarını bu üründe oynatabilirsiniz.

    Uydu alıcısı

    HOMETECH HT 1050SE Full HD Uydu Alıcısı

    Size önereceğim ikinci ürün ise, HOMETECH firmasının HT 1050SE Full HD model uydu alıcısı. Sehpa üstü uydu alıcısı olarak nitelendirilen bu ürün adından da anlaşılacağı üzere Full HD 1080P yayınları destekliyor. İki adet USB bir adet de HDMI girişi bulunan ürün, yeni nesil televizyonların yanı sıra, eski tip tüplü televizyonlarla da kullanılabilmesi nedeniyle rakiplerinden öne çıkıyor. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) bulunan ürün, içerisinde bulunan Media Player sayesinde de ses ve video sosyalarını da oynatabiliyor. USB üzerinden harici depolama cihazı bağlayarak yayınları kaydedebilmek de ürünün artılarından.

    Uydu alıcısı

    SUNNY AT-16024 Uydu Alıcısı

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim üçüncü ürün, SUNNY firmasının AT-16024 uydu alıcısı. Full HD yayın destekli olan bu uydu alıcısı küçük boyutlara sahip ve fazla yer kaplamayan yapısıyla dikkat çekiyor. Üründe Programlanabilir Kayıt Zamanlayıcı var.  Bu sayede daha sonra izlemek istediğiniz yayınları sizin için kaydedebiliyor. SUNNY AT-16024 uydu alıcısında USB ve HDMI bağlantı yuvaları mevcut. Uydudan ve USB’den yazılım güncelleme özelliği bulunan ürün, ses ve video dosyalarını oynatabilmeniz için dahili medya oynatıcısı da içeriyor.

    Uydu alıcısı

    NEXT MINIX 2000 HD Dijital HD Uydu Alıcısı

    Size önereceğim son uydu alıcısı ise NEXT firmasının MINIX 2000 model uydu alıcısı. Tavsiye ettiğim tüm ürünler gibi HD yayınları destekleyen bu ürün, yeni televizyonlar için HDMI bağlantı yuvasının yanı sıra, eski tip televizyonların bağlanabilmesi için de CVBS yuvası içeriyor. Üründe 2 adet USB Girişi ve Mini A/V çıkışı mevcut. Ethernet üzerinden internet bağlantısı da kurulabillen ürün, internet üzerinden verilen yayınları alabilecek donanıma da sahip. İki kanalı aynı anda kaydetme özeliği bulunan üründe, aileler için ebeyn fonksiyonları da unutulmamış.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size uydu alıcısı seçenekleri hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm uydu alıcısı seçeneklerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN