Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiÜnlülerin hacker’ı 5 yıl hapis istemiyle yargılanacak

    Ünlülerin hacker’ı 5 yıl hapis istemiyle yargılanacak

    Ekran_Resmi_2016-03-16_12_00_12

    2014 yılı, teknoloji dünyası için şok edici bir dizi gelişmeye sahne olmuştu. Aralarında Jennifer Lawrence, Kate Upton gibi Hollywood yıldızlarının da bulunduğu çok sayıda ismin iCloud ve Gmail hesapları hack’lenmiş, çok sayıda özel video ve fotoğrafları basına sızdırılmıştı. Kamuoyunda ‘büyük bir rezalet’ şeklinde yer bulan olay, bulut depolama konusundaki şüpheleri de artırmıştı.

    Gelen bilgiye göre söz konusu olayı gerçekleştiren isim netleşti. Ryan Collins (aşağıda) adlı 36 yaşındaki hacker, suçunu itiraf etti. Kimlik avı dolandırıcılığı suçundan 18 aya kadar hapsi istenen hacker için sürenin beş yıla kadar çıkabileceği belirtildi. Ayrıca para cezasına da çarptırılacağı açıklandı.

    Ekran_Resmi_2016-03-17_00_41_16

    Görülecek dava, Collins’in hack’lediği Jennifer Lawrence ve Kate Upton’ın da aralarında bulunduğu 100’ün üzerindeki kimsenin de konuyu mahkemeye taşıma hakları bulunuyor. Özetle bu ünlü hacker, işlediği siber saldırılardan ötürü hayatının önemli bir kısmını hapiste geçirebilir.

    Los Angeles’ta yaşayan ABD’li hacker, 2014 yılında 100’ün üzerindeki kişinin kullanıcı adı ve şifresini çalmıştı. Madurlar arasında 18’inin ise tanınmış isimler olduğu kaydedildi. Metot ise sahte e-postalardı. Madurların iCloud ve Gmail hesaplarını, basit e-posta şifre kombinasyonları nedeniyle çaldırdıkları biliniyor. (takes2fitness.com)

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN