Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelÜcretsiz Dil Öğrenimi İçin Web Siteleri

    Ücretsiz Dil Öğrenimi İçin Web Siteleri

          İnternet ortamında düzinelerce yabancı dil öğretimi hizmeti veren web sitesi bulunuyor. Bu sayfalarda yeni bir yabancı dil öğretme veya var olan yabancı dili daha da geliştirmek için dersler, videolar, görüntüler ve oyunlar kullanılıyor.

          İnternette İspanyolca, İngilizce, Almanca, Yunanca, Fransızca, İtalyanca, İbranice, Çince ve diğer diller de dahil olmak üzere, düzinelerce dil herhangi bir ücret ödemeden öğrenelebilir ya da geliştirilebilir.

          Web sayfaları dışında akıllı telefonlar için de ücretsiz mobil dil öğrenme uygulamaları bulunuyor.  Aşağıda sıraladığım web sitelerinde, ücretsiz yabancı dil eğitimi alınabilir.

    Duolingo

          Duolingo, ücretsiz olarak yeni bir dil öğrenmek için internet ortamında bulabileceğiniz en iyi sitelerden birisi. Bu uygulama kimseye ana dili gibi konuşmayı vadetmiyor ama bir yabancı dilde en azından selamlaşıp, acil konuşmaların yapılabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Arayüzü ve kullanımı oldukça basit ve eğlenceli olan uygulama, 23 den fazla dile destek veriyor. Uygulama eğlenceli ve tamamen ücretsiz.

    Memrise

          Memrise, uzman dilbilimciler tarafından hazırlanmış, 200’den fazla dil kursunun bulunduğu bir platform. Platformda akıllı öğrenim teknolojisi ile yerel aksanlardan sohbet ve dilbilim becerilerine, 20 binden fazla yerli konuşmacı videosu ve sohbet botlarını kullanarak yabancı dil öğrenmeye başlanılabiliyor. Mobil ortamlardan da gündelik konuşmaları, her zaman kullanılan ifadelerin öğrenilebileceği bir platform sunuluyor. iOS ve Android uygulamaları ile, her yerde yabancı dil öğrenmeye devam edebiliyorsunuz. Wi-Fi olmasa bile, çevrimdışı mod ile uygulamayı kullanabiliyorsunuz.

    İnternet Polyglot

          Internet Polyglot platformunda, web sayfasında öğrenilmek istenilen dil seçildikten sonra, birkaç kelime veya cümle öğreten derslerin bulunduğu bir ortam ile karşılaşılıyor. Yabancı dil konusunda daha önce deneyimi olan birisi için oldukça basit olacağını düşündüğüm platformda, öğrendiklerini test etmek için tekrar derslere katılım sağlanabilir. Polyglop sayfasında resim oyunları, oyun tahmin etme, oyun yazma ve eşleştirme gibi oyun servisleri bulunuyor.

    FluentU

          FluentU, video ve flash oyunları kullanılarak dil öğrenilebilen bir platform. İnteraktif bir rehber aracılığıyla kelimeler öğrenilip daha sonra öğrenilenlerin olduğu videolar ile bilgiler pekiştiriliyor. Videolar; konu, zorluk seviyesi, reklam, film fragmanları, haberler ve daha fazlası için filtrelinebiliyor. Web sayfasında 15 günü ücretsiz olan dil öğrenme setleri bulunuyor.

    StudyStack

          StudyStack sitesinde yeni bir dil öğrenmek için oyun kartları kullanılıyor. Site oldukça basit ve kullanışlı bir arayüze sahip. Sitede bulmacalar, sınavlar, eşleştirmeler, kelime karşılaştırmaları ve diğer oyun araçları bulunuyor.

          Bu platformda öğrenilebilecek diller: Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, Latince, Almanca, Felemenkçe, Rusça, Korece, Lehçe, Portekizce, İrlandaca, İtalyanca, Yunanca, İbranice, Hintçe, Macarca, Japonca,  Slovakça, Fince , İsveççe, Çekçe, Kazakça, Galce

    BBC

          BBC, kurslar, videolar, testler, kelime setleri, ses dosyaları kullanılarak  yeni bir dil öğrenilebilecek önemli bir servis olarak öne çıkıyor. Öğrenilmek istenilen dil konusunda oldukça geniş bir MP3 dosya koleksiyonu bulunuyor. Bu platformda bulunan MP3 dosyaları, eğer istenirse akıllı telefon veya MP3 çalara indirilebiliyor.

          Bu platformda öğrenilebilecek diller: Fansızca, Almanca, İspanyolca, Yunanca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Arapça, Japonca, Letonca, İzlandaca, Bulgarca, Hollandaca, Macarca, Fince, Estonca, Romence, Slovakça, Ukraynaca, Urduca, Lehçe  ve diğerleri.

          Yazıda kullanılan logo ve fotograflar ilgili servislerin web sayfalarından alınmıştır. Logolar ilgili servislerin ticari markalarıdır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN