Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımTouch ID’siz iPhone 8 iddiası

    Touch ID’siz iPhone 8 iddiası

    Apple’ın sonraki akıllı telefonu iPhone 8 için geri sayım artık yavaş yavaş başlıyor. Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilecek modelin, tüm zamanların en iddalı iOS cihazlarından biri olacağı yönünde de güçlü emareler söz konusu. Diğer yandan bazı iddialar da dikkat çekici yönleriyle kamuoyunda yer bulabiliyor. İşte bunlardan biri, Çin kaynaklı ve oldukça ilginç doneler taşıyor…

    Apple’a yönelik olarak uzun yıllardır çeşitli tahminlerde bulunan ve birçoğunda da haklı çıkarak ilginç bir üne kavuşan Ming-Chi Kuo adlı analiste göre iPhone 8’de Touch ID özelliği olmayabilir.

    Touch ID’nin olmadığı sanal bir ekran tuşuyla geleceği iddiasını paylaşan analist, böylelikle akıllı telefonun önceki nesil modellerindeki güvenlik çözümünde değişikliğe gidileceğine dair önemli bir iddiada bulunmuş oldu. İddiaya göre yüz tanıma özelliği ise Touch ID’nin yerini alacak olan teknoloji durumunda.

    Kuo, iPhone 8’de kamera ve hoparlör hariç tamamen ekrandan oluşan bir ekrana sahip ön yüz tasarımına ithafen, akıllı telefonun sektörün en iyi ekran/gövde oranına sahip modeli olacağını vurguladı. Son aylarda gündeme gelen bazı iPhone 8 ‘olası’ görselleri de söz konusu iddiayı destekler nitelikte.

    Öte yandan iPhone 8’e dair diğer tahminler şöyle; cihaz 5.8 inçlik son derece büyük bir OLED ekranla gelecek. Ayrıca arka kısmı da cam malzemeyle sunulacak. Ek olarak yanlarda alüminyum çerçeve kullanılacak.

    Önümüzdeki süreçte sonraki iPhone modeline dair daha fazla iddianın kamuoyunda yer bulması bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN