Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımToshiba’dan bir ilk

    Toshiba’dan bir ilk

    Japon teknoloji şirketi Toshiba, sektördeki ilk UFS 3.0 belleği tanıttı. İşte detaylar…

    Toshiba, bir ilk olan UFS 3.0 belleğini duyurdu. Söz konusu teknoloji mobil cihazlar için daha hızlı veri aktarımının önünü açıyor. Entegre belleklerde 2.9 GB/s veri aktarım hızı vaat eden yeni UFS 3.0 belleği, böylelikle standartlara dair çizgiyi bir aşama daha ileriye çekmiş oldu.

    Geçtiğimiz sene geliştirme çalışmalarında sona gelinen 3.0 standardı, mevcut standart olan UFS 2.1’e kıyasla önemli ölçüde hız farkı sunuyor. Aralarındaki farkın iki kata yakın veri aktarım hızı şeklinde olduğu kaydedilirken aynı zamanda enerji verimliliğinin de optimize edilmesine yönelik daha fazla seçeneğin sunulacağı ifade ediliyor.

    Teknik detaylara göz atıldığında UFS 2.1 standardının 1.2 GBps şeklinde veri transfer hızı sunabildiği biliniyordu. Bu veri, 900 MB/s okuma, 180 MB/s yazma hızı anlamı da taşıyordu. UFS 3.0 ise 2.9 GBps seviyesi sağlarken pratikteki okuma ve yazma hızlarına yansımalarında fark iyiden iyiye hissediliyor; UFS’in en yeni standardı ile 1.9 GB/s okuma ile 400 MB/s yazma hızı elde ediliyor. Enerji tasarrufu konusu ise bir diğer dikkat çeken ayrıntı durumunda, daha düşük tüketim bu alanda ön planda.

    Öte yandan UFS 3.0 cihazlarının en yüksek hızlar için belli kod destekleri sunması gerekiyor. Bu noktada HS-G4 ve HS-G3 kodlarının desteklenmesi lazım. Bununla birlikte G3 ile daha düşük hızlara sahip bellekler söz konusu olabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN