Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunThe Tenants İnceleme

    The Tenants İnceleme

    Tycoon sevgimin farkında olan oyun dünyası bu aralar sanki sadece benim gibi oyunculara çalışıyormuş gibi geliyor. Farklı türlerde irili ufaklı oldukça keyifli Tycoon oyunlarının bu ara piyasaya çıkması hepimizi eski günlere götürüyor. Bu yazıda konuğumuz kiracılar ve konut yenileme, dekorasyonu üzerine oldukça kapsamlı olan The Tenants oyunu.

    Geçtiğimiz yıllarda bir anda patlama yapan House Flipper ‘ın yayıncısı olan Frozen District tarafından dağıtımı yapılan oyun yine çok büyük bir potansiyel içeriyor. House Flipper’ın barındırdığı fikirleri biraz daha geniş açıdan ve daha sistematik olarak ele alarak bir Tycoon akışına dönüştürmüşler.

    Farklı bölgelere ayrılmış büyük bir şehrin ufak bir bölümünde döküntü bir evin ufak tefek düzenlenmesi ile başlayan maceramızda adım adım oyunun genel mekaniklerini kavrayarak ilerliyoruz. Yenileme, dekore etme ve problem çözme üzerine kurulu iş akışı üçgeninde optimal noktayı eldeki bütçe ile yakalama ve müşterinin en memnun olacağı senaryoyu elde etme derdindeyiz.

    “2.000 dolarlık bir bütçe ile bana harikalar yarat” diyebilen müşteriler olduğu gibi evinin kiracısı ile muhatap olmak istemediği için “bir süre sen ilgilen” diyebilen ev sahibi müşterilerimiz de var. Hatta gemisinin kamara dizaynını yaptırmak isteyen bile çıkıyor.

    Başlangıç aşaması olarak gerçekten oldukça doludizgin başlayan yapım ilerleyen aşamalarda da rutine bağlamayan görevleri ile oyuncuyu sürekli diri tutuyor. Görevler aşamasında başkalarının binalarını yenilemenin yanında kendi konutunuzu da kiraya verebiliyor, kiracının türlü istekleri ile uğraşıyor, isterseniz kovabiliyor ve yerine yenilerini bakabiliyorsunuz. Bu aşamada eve bakanlar ile pazarlık etme, belli aşamalarda uzun kontratlar yapma gibi opsiyonlar mevcut. Kiracı kirasını ödeyemediğinde nazikçe hatırlatma yapma hatta parasını ödeyemeyeceğini söylediğinde, “git kredi çek” ya da “sıkıntı yok müsait olunca halledersin” gibi opsiyonlarımız da var. Bu her seçenek sizin müşterilerinizin gözünde popülerliğinize etki ediyor. İyi yaptığınız işler ve olumlu hareketleriniz size yorum olarak geri dönüyor.

    Evlerin yenilenmesi kısmında ise basitten zora giden bir akış söz konusu. Tadilatı isteyen taraf “odam şu renk olsun, içinde şu eşyalar olsun toplam param da bu kadar” diye bir olta atıyor ve geri kalan bütün yaratıcılığı size bırakıyor. İster çok kar elde etmek için ucuz malzemeler seçersiniz, isterseniz de gösterişli şıkır şıkır bir oda / ev tasarlarsınız. Örneğin televizyon olsun diye istediği yerde size masa da koy demiyor. Evin dizaynı bittiğinde “müşteri onayına sun” seçeneği ile yorumları dinliyorsunuz. Orada denetlemeye gelen müşteri TV’yi yerde görünce elbette biraz küplere binebiliyor 😀

    Sadece eşya koymak değil tabii ki olay. Zeminin yapısını değiştirmek, modern mi yoksa klasik mi olması kısmını seçmek, duvarları boyamak ve yenilemek, varsa kırık dökük eşyaları tamir etmek gibi konutun asıl noktalarını toparladıktan sonra iç mimar gibi eşya seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Oyun ilerledikçe yeni eşyalar da açılıyor ve kendinizi Pinterest’te gördüğünüz odaları inşa ederken bulabilirsiniz.

    Muazzam bir ambians içinde saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacağınız, yanında çay ve kahve ile sizi emlakçılık ile usta – çırak ilişkisi içinde dekorasyon kısmında fırtınalar yaratırken kendinizi bulacağınız bir yapım olan The Tenants arşivinizde uygun fiyatı ile mutlaka olmayı hak eden bir yapım.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN