Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürThe Last of Us dizisinin çekimlerine Temmuz'da başlanıyor

    The Last of Us dizisinin çekimlerine Temmuz’da başlanıyor

    Büyük sükse yaratan The Last of Us dizisi için start veriliyor. Temmuz ayında başlayacaği bildirilen çekimlerin 2022’de tamamlanması öngörülüyor. İşte detaylar…

    Son yılların adından en çok söz ettiren oyunlarından biri de The Last of Us. Tüm dünyada yoğun ilgi gören oyun, konusuyla dizi sektörünün de dikkat çekti ve Game of Thrones gibi dev yapımların arkasındaki şirket HBO’dan merak uyandıran adımlar geldi. Oyunun dizi haline getirileceği kaydedilirken yayın tarihi de 2022 sonu veya 2023 olarak ifade edildi.

    Yüksek bütçeli bir yapım söz konusu ve çekimlerin de 1,5-2 sene sürmesi planlanıyor. Bu kapsamdaki ilk adım ise önümüzdeki Temmuz ayında atılıyor.  Kanada’nın Calgary şehrinde gerçekleşeceği aktarılan çekimlerin resmi olarak 8 Haziran 2022’de tamamlanacağı duyurulmuş halde. Elbette planlamanın nasıl şekilleneceğini kestirmek güç, yine de bir seneyi aşkın çekim ve ardından da ekranlara hazır hale getirilme süreci söz konusu. Yayın için iyimser beklentiler 2022 yılına işaret ediyor.

    İlk oyunun hikayesinin anlatılacağı uyarlama dizinin yapımcılığını ve senaristliğini, Naughty Dog’un kreatif direktörü Neil Druckmann ve Craig Mazin üstleniyor. Mazin, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Chernobyl dizisinin de yaratıcısı. Dizinin yönetmenliğini ise Kantemir Balagov üstlenecek. 29 yaşındaki Çerkes asıllı Rus yönetmen Balagov, Tesnota ve Dylda gibi yapımlarla adından söz ettirmişti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN