Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelTelefonlardaki makro kamera ne işe yarıyor?

    Telefonlardaki makro kamera ne işe yarıyor?

    Son dönemde telefonlarda sıkça gördüğümüz özelliklerden birisi olan makro kamera ne işe yarıyor? Bu kamera ile neler yapabiliriz? İşte detaylar…

    Akıllı telefonlarda son dönemde arka tarafta birden fazla kamera bulunuyor. Ana kamera tarafında sektör 108 megapiksel sensörlere kadar geldi. Diğer sensörler ise kullanıcıların farklı isteklerine cevap verir nitelikte. Ana kameraya eşlik eden lenslerden birisi ise makro lensler. Peki son dönemde telefonlarda genelde en altta bulunan makro kamera ne işe yarıyor?

    Makro kelimesinin anlamı  “büyük” veya “uzun” anlamında kullanılan Yunanca kökenli bir kelimedir. Makro fotoğrafçılık, son dönemde cep telefonlarında çok daha farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Makinemizin algılayıcısına birebir (1:1) veya daha yüksek boyutta aktarmaya olanak sağlayan objektiflerin kullanılması ile oluşturulan fotoğraflara makro fotoğraflar diyoruz.

    Makro kamera ile neler yapabiliriz?

    Son dönemde adını sıkça duyduğumuz ama Genel Yayın Yönetmenimiz Cem KIVIRCIK gibi fotoğrafçıların uzun yıllardır uğraştığı bu sanat alanı sayesinde nesnelerin yakından görsellerini çekebiliyoruz. Bu bize hiç görmediğimiz detayları sunarken başka bir dünyanın da kapılarını açıyor. Bir çiçeği ya da bir böceğin makro çekimini yapmak size bambaşka bir dünyanın da kapılarını açacak.

    Son dönemde birçok telefonda görebileceğiniz bu kameraları çalıştırabilmek için kamera uygulamasını açtıktan sonra kamera ayarlarından ya da altta bulunan çekim modlarından bu kamerayı aktif hale getirmeniz gerekiyor. Makro kamera donanımı olmasa bile OPPO Find X2 gibi telefonların da ana sensörleri ile makro çekimlere izin vermeye başladığını görüyoruz.

    Bu kamera özelliğini kullandıkça çok keyif alacağınızı düşünüyoruz. Makro fotoğraflarınızı bizlerle sosyal medya üzerinden de paylaşabilirsiniz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN