Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelTelefondaki fotoğrafları gizlemek mümkün! İşte 3 farklı yol

    Telefondaki fotoğrafları gizlemek mümkün! İşte 3 farklı yol

    Akıllı telefonların artık neredeyse tamamında parmak izi, şifre veya yüz tanıma yoluyla korunan bir kilit ekranı bulunuyor. Bu sistem sayesinde istemediğiniz kişiler cihazınızdaki bilgilere erişemiyor. Tanıdığınız bir kişi telefonunuzu bir işi için istediğinde fotoğraflarınıza bakma ya da dosyalarınıza erişmesini istemiyorsanız onları gizleyebilirsiniz. Çünkü sebep ne olursa olsun, tüm dosyalarınızın, fotoğraflarınızın ve videolarınızın bir başkasının eline geçmesini istemezsiniz. İşte sizler için hem pratik hem de ücretsiz de olan telefondaki fotoğrafları gizlemek için tüyolar:

    Telefondaki fotoğrafları gizlemek için farklı yollar var

    Karşınıza çıkan ilk seçenekler ise Google Fotoğraflar veya Apple Fotoğraflar’ın bir parçası olarak sunulan dosya gizleme araçlarını kullanmak oluyor. Eğer bu sizin için yeterli değilse dosyaları bir PIN kodu veya şifre gibi başka bir koruma katmanının ötesine taşımak için özel olarak oluşturulmuş bir uygulama tercih edebilirsiniz.

    Telefondaki fotoğrafları gizlemek

    iPhone kullanıcıları için sunulan bir özellik ise yerleşik olarak cihazınızdaki fotoğrafları ve videdoları gizlemeye olarak sağlıyor. Bu özelliğe ulaşım ise oldukça kolay. Öncelikle fotoğraflar klasörüne girin ve gizlemek istediğiniz fotoğrafları/videoları seçin. Daha sonra sol tarafta yer alan butona tıklayan ve seçilen fotoğrafları aşağı kısımda bulunan ‘gizle’ seçeneğine tıklayarak ‘gizli’ klasörüne gönderin. Bu direkt galerinizde bulunan fotoğraf ya da videoların orada görünmesinin önüne geçiyor. Ancak bu geçici bir çözüm zira albümler tarafında aşağıya inildiğinde diğer bölmesinin altında ‘gizli’ klasörü bulunuyor. Bu yüzden aslında tamamen gizlemiş olmuyorsunuz.

    Bir başkası iPhone’unuzun ekran kilidini açabilir!

    Ücretli ve ücretsiz seçenekler de var

    Öte yandan Android ve iOS cihazlar için Google Fotoğraflar da çözüm olabiliyor. Uygulama içindeki bazı klasörlerden ya da albümlerden fotoğrafları/ videoları gizlemek için kullanabileceğiniz bir arşiv özelliği bulunuyor. Bu özelliği kullandığnıız zaman arşivlenen içeriğiniz, çoğu kişinin uygulamayı açtıklarında tipik olarak inceleyeceği ana fotoğraf bölümende yer almayacak.

    Fotoğraflar kısmına gelin ve bir fotoğraf veya video sayfasını açın. Menü düğmesine (üç nokta, sağ üst) ve ardından ‘arşive taşı’ ya da ‘cihazdan sil’ seçeneklerine dokunun. Toplu fotoğraf ve videoları aynı anda gizlemek içinse işaretlenene kadar uzun basın, ardından arşivlemek istediğiniz diğer öğelere dokunun. Bunların ardından, ‘menü’ düğmesine tıklayan ve ‘arşive taşı’ öğesini seçin. Aynı işlemler cihazdan sil özelliği için de geçerli ancak her aşamayı geçtikten sonra silmek için yapmanız gereken şey ‘cihazdan sil’i seçmek.

    Anlattığımız bu yollar hem yerleşik olarak sunulan hem de ücretsiz olarak basit bir şekilde ulaşabileceğiniz yollar. Ama siz çok daha komplike ve daha güvenli yollar arıyorsanız App Store ya da Google Play Store gibi uygulama mağazalarında bulunan, uygulamaları şifreleyen ve onları adeta güvenli kasalara dönüştüren yolları da bulunuyor.

    Telefondaki fotoğrafları gizlemek

    Dijital kasalar olarak da adlandırılan bu uygulamalar, özel dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ya da videolarınızı şifreleyerek size daha güvenli bir deneyim sunabilir. Samsung kullanıcıları için yerleşik olarak sunulan ve ‘kilitli bir dolap’ deneyimi yaşatan bir uygulama bulunuyor. Ayarlar bölümünde ‘kilit ekranı ve güvenliği’ kısmını seçtikten sonra güvenli bir klasör oluşturmak için ekran deseni, pin kodu, parola ya da parmak izi gibi biyometrik güvenlik ile koruyabilirsiniz.

    Bir fotoğrafı güvenli klasörünüze taşımak için Samsung fotoğraf galerinize girin ve diğer menüsüne tıklayan. Orada ‘güvenli klasöre taşı’ seçeneği çıktığında ona dokunun ve taşıyın. Orijinallerini sildikten sonra işlem tamamdır. Diğer dosya türleri için Dosyalarım ‘ı ve ardından Belgeler ‘i açın. Taşımak istediğiniz dosyaları seçin, üç noktaya tekrar dokunun ve güvenli klasöre taşı öğesini seçin . Ayrıca güvenli klasörün içinden ekle seçeneğine tıklayabilir ve dosyaları bu şekilde de aktarabilirsiniz. PIN kodu veya uyguladığınız başka herhangi bir koruma olmadan hiç kimse (ayrı bir uygulama olarak görünen) bu dijital kasanıza giremez.

    Telefondaki fotoğrafları gizlemek

    Bunlar için iOS tarafında Safe Lock adı altında bir uygulama bulunuyor. En güvenilir uygulamalardan biri olan Safe Lock, aylık olarak ücret ödemeniz gereken bir uygulama. Öte yandan hem Android hem de iOS cihazlar için Keepsafe adı altında bir uygulama bulunuyor. Bu da ücretli bir uygulama ancak ‘güvenliğinize’ önem veriyor ve fotoğraflarınızın/videolarınızın başkaları tarafından görünmesini istemiyorsanız tercih edebilirsiniz.

    2021 yılının en çok satan akıllı telefonları belli oldu!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN