Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelTelefon devlerinden dudak uçuklatan rakamlar

    Telefon devlerinden dudak uçuklatan rakamlar

    Teknoloji devleri akıllı telefon modellerini geliştirmeye devam ederken, yeni bir rapor ortaya çıktı. Bu rapora göre Apple başta olmak üzere Samsung, Huawei ve Xiaomi 2020 yılında dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri oldu. Bu dört dev, pazar payının yüzde 60’ını elinde tutuyor olmasıyla dikkat çekiyor.

    Teknoloji devleri hakimiyelerini ilan ediyor 

    Statista tarafından yayımlanan yeni raporda, ülkelere göre markaların telefonlarının tercih edilme oranları sıralandı. Şaşırtmayacağı şekilde Kore’de yüzde 70’lere yaklaşan Samsung’u yüzde 20 oranında Apple takip ediyor. Öte yandan ABD’de ise Apple’ın ezici bir üstünlüğü bulunmuyor aksine ardından hemen Samsung geliyor. Çin’de ise halen en çok tercih edilen akıllı telefon markası Huawei oluyor.

    Elbette Çin ve Hindistan gibi ülkelerde çok kalabalık bir nüfus bulunduğu için pek çok marka devreye giriyor. Örneğin Hindistan’da Samsung, Xiaomi rekabet halindeyken, Apple’ın ağırlığı hissedilmiyor bile. Kanada’da ise Apple ve Samsung rekabeti ciddi oranda hissediliyor.

    Dört büyük teknoloji devine ek olarak elbette pazarda Oppo, OnePlus, Realme ve Vivo gibi şirketler de yerini alıyor ancak henüz ağırlığını hissettiremiyorlar. Yayımlanan rakamlara göre Hindistan tekelinde bu şirketlerin akıllı telefonları yüzde 6 ila 8 oranında tercih ediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN