Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunTeenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge inceleme

    Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge inceleme

    Çocukluğumuza geri gidiyoruz. Ülkemizde Ninja Kaplumbağalar olarak televizyon dizisi, filmleri ve oyuncakları olarak 90’lı yılların başından 2000’ler ve sonrasına kadar uzanan bir hayran kitlesi oluşturan ünlü yapım, yıllar sonra Atari salonlarından ekranlara uzanan Beat ’em up türünde, köklerine bağlı kalan Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge oyunu ile geri döndü.

    80’ler ve 90’larda popüler olan sinema filmlerinin ve dizilerinin video oyunlarının üretilmesi sektörün sıkça kitle ile buluşturduğu bir yan üründü. Düşündüğümüzde, filmini izlediğimiz, romanını okuduğumuz, dizisini izlediğimiz ve genel olarak “Konusunu bildiğimiz bir şeyin oyununu neden oynamalıyız?” sorusunun cevabı o zamanlar için pek aranmıyor ve eğlence dünyası içine bir unsur olarak eriyip gidiyordu. Piyasaya çıkan oyunların çoğunluğunun fanlar için özel servis edildiğini düşündüğümüzde, çok kaliteli ve üst düzey olmayan bir çizgide çerezlik yapımlar olduğunu görebiliyorduk.

    Çerezlik olsa bile özellikle Atari salonlarında bolca zaman geçirip, AMIGA ya da televizyona bağlanan kasetli oyun konsollarınca çokça orijinal ve klonlarını oynamıştık. 999in1 kasetlerin içinde yer alan karışık oyunları, oyunun değişen renklerine göre zorlaşmasını vs. kim unutabilir ki?

    O  zamandan bu zamana sevdiğimiz eski tarz yapımlar önümüze düştükçe mutlu oluyoruz. Beat ‘em up ve piksel grafikli oyunlar da bunun bir örneği. Ekranda sağa doğru ilerleyerek önümüze çıkanı dövdüğümüz yapımlar ile uzunca süre bolca joystick kırmıştık. Gamepad ve klavyenin çok yaygın olmadığı dönemlerdi elbette. Şimdi ise ister gamepad isterseniz de klavye ile o tadı yaşamanız olası.

    Tüm bunların ışığında dönem dönem piyasada kendine yer bulan Beat ‘em up türü, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge ile geri dönüyor. Ama ne dönüş! Müthiş üç boyutlu grafikleri, inanılmaz ışık yansımalarını ve kaplamaları bir kenara bırakın. Aşırı gerçekçi fizik motorunu da kenara kaldırın. Şimdi asıl eğlencenin kalbine gidiyoruz!

    Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge aksiyonun tavan yaptığı ve bizi çocukluk günlerimize götürecek kadar üzerinde iyi çalışılmış, karakterleri, bölüm tasarımları, animasyonları ile Ninja Kaplumbağalar ruhunu sonuna kadar yansıtan harika bir yapım. Bu yansıtmayı sadece grafikleri piksel ve Retro tarzı yapıp geçmek olarak düşünmeyin, efektleriyle, ses ve müzik seçimleri hatta o seçimlerin zamanın ruhunu yakalamış tonları ile sunulduğunu düşünün. Bu yapım bu yüzden aşırı başarılı bir yere çıtayı koyuyor.

    Bu kadar övdükten sonra biraz içeriğe ve bize sunduklarına bakalım. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, ekranlardan tanıdığımız 7 farklı oynanabilir karakter sunuyor. İlk etapta siz sadece Casey Jones hariç 6 karakter ile oynayabiliyorsunuz. Karakterlerimizin 3 farklı alanda öne çıkan üstünlükleri ve buna bağlı olarak süper güç kullanım aşamasında avantajları mevcut. Mesafe – Güç – Hız üçgeninde üstünlüklerine göre karakterlerimiz ortaya çıkıyor.

    Karakter seçiminden sonra hızla oyuna geçiliyor. Senaryo ilerleyişi, bölümler halinde şehrin belli noktalarında ikonik düşmanlara karşı gerçekleşiyor. Bölümler içerisinde gizli objeleri bulabiliyor, size verilen Challenge görevlerini tamamlamaya çalışıyor ve kazanacağınız XP’ler ile yeni hareketleri aktif edebiliyorsunuz.

    Toplamda 16 bölüm boyunca aşırı eğlenceli bir ortamda düşmanları evire çevire dövüyor, bölüm sonlarında karşınıza gelen Boss’ları da alt ederek ilerlemeye çalışıyorsunuz. Bölümler ortalama 5-10 dakika aralığında ilerleyen, gittikçe zorlaşan, bazı yerlerde gerçekten illallah ettiren tarzda. Tekrar tekrar ölüp doğmaktan tepenizin tasını attıracak amansız bazı tasarımlar mevcut. Biraz dikkat ve sabır ile oyunun nasıl aktığını fark ettikten sonra iş sadece doğru zamanda doğru hareketi yapmaya kalıyor.

    Son zamanlarda büyük yapımlardan, AAA olmasına rağmen bir türlü istediğiniz o eski tadı vermeyen oyunların yavanlığından sıkılanlar için cüzi fiyatı ve damaklarda bıraktığı muazzam tadıyla Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge tam bir yaz oyunu olarak kalbimi kazanıyor. Özellikle 6 arkadaş birlikte aksiyonun dibine vurabilme lüksünü de düşündüğümüzde, dertsiz tasasız oyun gecelerine davetiye sunuyor diyebiliriz!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN