Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSosyal medyanın son gözdesi: #DeleAlliChallenge

    Sosyal medyanın son gözdesi: #DeleAlliChallenge

    İnternetin yeni fenomen hareketi #DeleAlliChallenge nasıl doğdu?

    Sosyal medyanın ilgi çekici konuları trend haline dönüştürmeye açık yapısı, şimdiye kadar sayısız örnekle gündeme geldi. İnsanların ALS hastalarına dikkat çekmek için kendi üzerlerine buzlu su dolu kova dökmesi (#IceBucketChallenge) gibi çok sayıda ikonik trendin devamında sırada profesyonel bir futbolcunun gol sevinci hareketi var.

    #DeleAlliChallenge hashtag’iyle yayılan trend, bir sonraki internet çılgınlığı adeta. Çıkış noktası ise İngiltere Premier Ligi’nde Tottenham Hotspur forması giyen Dele Alli’nin Newcastle United’a attığı gol sonrası yaptığı hareketin yapılma çabasını konu ediniyor.

    #DeleAlliChallenge’in doğuşu

    Görünüşte kolay gibi görünse de biraz kas esnekliği gerektiren hareketin yapılmaya çalışıldığı videolar, Twitter’da özellikle geçtiğimiz günlerde en yoğun noktasına ulaşarak deyim yerindeyse çığ gibi yayıldı.

    İngiltere Milli Takımı’nda da forma giyen yıldız futbolcunun bir tür ‘PR’ hamlesi olarak planlanmış olabileceği düşünülen hareketinin sosyal medyada oluşturduğu etki, ne şekilde olursa olsun milyonları peşinden sürüklemeyi başardı.

    Öte yandan Alli’in elleriyle yaptığı şey basit görünüyor – Başparmağınız ve işaret parmağınızla “tamam” işareti yaparak, ters çeviriyor ve elinizi de gözünüzün etrafına getiriyorsunuz. Eliniz ters bir gözlük gibi duruyor. Bunu iki eliyle yapabilen bazı uzmanlar bile var.

    Bu arada paylaşımlara göz gezdirildiğinde çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, hareketi çok basit bir şekilde yaparken bazılarının komik durumlara düştüğü, zorlandıkları görüldü.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN