Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetSosyal Medyada Etkileşim Arttıracak 10 Altın Kural

    Sosyal Medyada Etkileşim Arttıracak 10 Altın Kural

    Sosyal medyada etkileşim bu alanda etkili bir şekilde yer almak isteyen herkesin bolca yapmak istediği bir eylemdir. Çünkü ne iş yaparsanız yapın sosyal medyayı etkili kullanmak tanınma ile ilgili büyük avantaj sağlar. Hesaplarınız ister bireysel ister kurumsal olsun sosyal medyada yüksek etkileşim sağlamak hiç de kolay değildir. Aslında etkileşimi arttırmak ve daha fazla takipçiye ulaşmak için çok fazla yapılacak şey var. Bu yazımızda sosyal medyada neler yaparsak etkileşimi arttırabileceğinizi 10 maddede kısaca anlatacağım.

    Sosyal Medyada Etkileşim Nasıl Artar?

    Bu konuda başarı sağlamak için aşağıdaki maddeleri dikkate alarak tüm çalışmalarınızı bu yönde yaparsanız etkileşim ve takipçi sayınızın artacağını göreceksiniz. Unutmayın doğru strateji her zaman kazandırır.

    1- Paylaşımlarda Mutlaka Hashtag Kullanın

    Sosyal medyada paylaşım yaparken doğru hashtag kullanımı yaparsanız takipçi sayılarınız artmaya başlar. Öncelikle hedef kitlenizdeki takipçilerin ilgisini çekebilecek doğru hashtagleri belirlemeniz gerekir. Paylaşacağınız gönderilerin kalitesi ve bu gönderiye uygun hashtagler hızlı bir biçimde etkileşiminizi arttıracaktır.

    2- Faydalı İçerikler Üreterek Takipçilerinizle Paylaşın

    Baştan söyleyelim faydalı içerik üretmek için mutlaka günümüzün trendlerini takip etmelisiniz. Eğer bunu yapmazsanız paylaştığınız gönderiler çok ilgi çekmez. Takipçilerinize güncel konularda ve hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek alanlarda paylaşım yapın. Onlara keyif alacakları, eğlenecekleri, faydalı bilgiler vererek paylaşım sayılarınızı mutlaka arttırın.

    3- Paylaşımlarda Kaliteli Görseller Kullanın

    Paylaşım yapacağınız görsellerin kalitesi etkileşim sağlamak için çok önemlidir. Karanlık ve net olmayan görselleri kesinlikle kullanmayın. Güzel ve ilginç fotoğraflar etkileşim için her zaman iyi iş görür.

    4- Düzenli ve Güncel Paylaşımlar Yapın

    Eğer bir gün paylaşım yapıp 3 gün hesabınızdan paylaşım yapmıyorsanız ya da çok düzensiz ve plansız paylaşımlar yapıyorsanız etkileşiminizi artıramazsınız. Yapacağınız paylaşımlarla ilgili haftalık veya aylık planlama yapmanız uygundur. Böylece rutin olarak neler paylaşacağınızı bilirsiniz hem de bir aksama ve boşluk yaşanmamış olur.

    5- Takipçilerinizi Harekete Geçiren Teklifler Sunun

    Takipçileriniz ile ilgili etkileşimi arttırmanın bir başka yolu da onları harekete geçiren teklifler sunmaktır. Onlara sorular sorarak bazı cevaplar vermelerini veya bir şeyler paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bütün bunların sonucunda onlara küçük promosyon ürünleri, indirim kuponları veya minik hediyeler gönderebilirsiniz. Bu konuya önem verdiğiniz takdirde paylaşımlarda ciddi bir artış sağlanır. Tekliflerin püf noktası kitlenizin ilgisini çekecek ve cazip paylaşımlar olmasıdır.

    6- İlginç Videolar ve Animasyonlar Paylaşın

    Günümüzde videolar ve animasyonlar çok fazla paylaşılıyor ve yüksek etkileşim alıyor. Siz de paylaşımlarınızın bir bölümünde eğlenceli video ve animasyon içeren gönderiler yaparsanız paylaşımlarınızın etkileşimi artacaktır. Çünkü sosyal medya kullanıcılarının çoğunluğu eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için sosyal medya kullandıklarından eğlenceli şeylere rağbet ederler.

    7- Aynı İsimli Hesabınız Farklı Sosyal Medya Platformlarında da Olsun

    Paylaşım yaptığınız sosyal medya hesabınız sadece tek bir platformda değil diğer platformlarda da olmalıdır. Aynı gönderi tüm platformlardan aynı zamanda yapılmalıdır ki etkileşimden yüksek verim alınsın. Tavsiyemiz Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin vb. Sosyal medya kanallarının tümünü kullanmanızdır.

    8- Takipçilerinizle Sürekli Etkileşimde Olun

    Daha fazla etkileşim istiyorsanız takipçilerinizle sürekli etkileşimde olmanız gerekir. Onlarla yapacağını etkileşimin sonucunda hedef kitleniz ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olur, isteklerine ve beklentilerine doğru cevap vermeniz kolaylaşır.

    9- Sosyal Medya Hesabınızdan Canlı Yayın Yapın

    Rutin aralıklarla sosyal medya hesabınızdan canlı yayın yapın. Takipçilerinize samimiyetle yapacağınız canlı yayınlar onlarla aranızdaki bağı güçlendirecektir. Hem de bunu yaparak takipçileriniz sizi daha yakından tanıma şansı sağlamış olursunuz.

    10- Takipçilerinize Yaratıcı Sorular Sorun

    Takipçilerinize gördükleri anda yanıtlamak isteyecekleri popüler sorular sorun. Elbette bu sorular takipçi profilinize uygun olsun. Spor yapıyor musunuz? Hangi takımı tutuyorsunuz? Bu yıl tatile nereye gitmeyi planlıyorsunuz? En son hangi filme gittiniz? Gibi sorular herkesin kolaylıkla cevap vereceği sorulardır. Etkileşimi arttırmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Özetle

    Yukarıda belirtilen konulara birebir uyduğunuz takdirde sosyal medya hesaplarındaki etkileşim sayınızda büyük bir artış fark edeceksiniz. Etkileşiminiz bol olsun.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN