Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSosyal medya platformlarında öne çıkan yenilikler

    Sosyal medya platformlarında öne çıkan yenilikler

    Sosyal medyada başarılı olmak için platformun devlerini yakından takip etmek ve sosyal medya stratejilerimizi güncellemek gerekiyor. Trendlerden geri kalamayız, öyle değil mi? Bu hafta sizler için sosyal medya devlerinin son yeniliklerini paylaşacağım. İşte sosyal medya sitelerinden güncel haberler!..

    Meta 

    Sosyal medya platformu Facebook’un ana şirketi Meta, Metaverse teknolojisiyle yeni bir dijital dünya oluşturuyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak desek yeridir. Teknolojinin hızına yetişmekte zorlandığımız şu günlerde “Metaverse hayatımızı ve iş dünyasını nasıl etkileyecek? ” diye düşünüyoruz. Metaverse sayesinde sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik birleşerek, insanların 3 boyutlu hareket edebileceği sanal bir dünya design ediliyor.

    Bilindiği üzere, bu teknolojiyi kullanabilmek için AR gözlükler gerekiyor. Metaverse evreninin oyun kurucusu Meta, Artırılmış Gerçeklik gözlüklerini de üreteceğini duyurdu. Metaverse evrenin bir parçası olan AR gözlüklerİn 2024 yılında hayatımıza girmesi bekleniyor. 

    Twitter

    Twitter’da son zamanlarda ana haberlere konu olan Canlı yayınlar gerçekleştiriliyor. Her ne kadar Instagram’da canlı yayınların modası geçse de, gündem ve siyasetin merkezi Twitter’da canlı yayınların modası geçeceğe benzemiyor. Öyle ki, Twitter artık dünya gündemine yön veren bir sosyal medya platformu. 

    Son zamanlarda Twitter pek kullanmıyorum. Bu kararımın en önemli nedeni hashtag listelerinin manipüle edilmesi. Dikkat ederseniz gündemin öne çıkanları spam içerik yayınlayan sahte hesaplarla dolu. Açıkçası bu biraz keyif kaçırıyor.. Bu yüzden gündem listelerine çok bakmıyorum. Bunun yerine son zamanlarda “Twitter Toplulukları”nı takip ediyorum. İlgi alanıma göre paylaşımları takip etmek, daha nitelikli bir sosyal medya deneyimi sağlıyor. Siz de ilgi alanınıza göre toplulukları takip edebilirsiniz. Sanırım eski FriendFeed’e özlem dindirilmek isteniyor. Hatırlar mısınız bilmem.. FriendFeed’de ilgi alanlarımıza ve sevdiğimiz müziklere göre ne güzel arkadaşlıklar kurmuştuk. Şimdi nitelikli topluluklar oluşturmak için tekrar komüniteler oluşturulmaya çalışılıyor. 

    Belki önümüzdeki günlerde Twitter’dan çok daha önemli haberler ve bilgiler alabiliriz. Keza Elon Musk, Twitter’ın tamamına talip oldu. Şu anda Twitter’ın en büyük hissedarı olan teknoloji girişimcisi Musk, hisselerin tamamını satın alarak şirketi borsadan çıkarmayı hedefliyor. Musk’ın yetkisi olduğunda ilk yapacağı yenilik ise tweetleri düzenleme özelliğini aktif etmek!

    GÜNCELLEME: Elon Musk Twitter’ı satın aldı! 

    Instagram’la ilgili son olarak Creator Lab’ı size tanıtmak istiyorum. Sürekli değişen algoritmalar ve yenililerden haberdar olmak ve etkileşimlerinizi arttırmak istiyorsanız https://creators.instagram.com/lab adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Instagram 

    Instagram, sosyal medyanın en popüler mekanı. Renkli hayatlar, aksiyonlar ve en yeni trendlerin paylaşıldığı bir platform. Instagram’da genelde mutlu ve keyifli benzersiz anlarımızı paylaşıyoruz. Platformun influencerları trendleri yeniden belirliyor. Instagram’da geniş kitlelere hitap edebilmek ve etkileşim alabilmek için sürekli yeni güncellemeleri takip etmek gerekiyor.

    Instagram’a yeni gelen özellikleri henüz keşfetmediyseniz hemen paylaşayım. Yeni güncellemeler özellikle sosyal ticaretle ilgili. Instagram üzerinde e-ticaretin yapacaklar için oldukça fonksiyonel yenilikler sunuluyor.  Instagram’a 3D reklam özelliği geldi. Artık Instagram ve Facebook platformlarında  kullanıcılar ürünleri ellerinde tutuyormuş gibi deneyimleyebilecek ve ürüne her açıdan bakabilecekler.

    Instagram ayrıca herkesin gönderilerinde ürünleri etiketleyebilmesini sağlayacak. Sosyal ağ, ABD’deki hedef kitlesinden başlayarak, kullanıcılara yüklemelerinde ürünlere ve markalara doğrudan bağlantı sağlama şansı vererek e-ticareti yeniden şekillendirecek.

    Mark Zuckerberg’in yakında Fortune Dergisi’ne yaptığı açıklamaya göre Instagram’da içerik üreticiler kazanacak. Zuckerberg, “Yakın zamanda NFT’leri Instagram’a getirmek için çalışıyoruz” dedi. Bu demek oluyor ki artık NFT’leri doğrudan Instagram’da oluşturabiliriz. Gelişmeleri bekleyip, göreceğiz.  Unutmadan!… Yakın zamanda stalkerları çok üzen hikayeye çift tıklayınca hikaye beğenme özelliği artık aktif olarak kullanılabiliyor.  Çok yakında hikayelere iki link ekleyebileceğiz. 

    Bütün bu gelişmeler gerçekten baş döndürücü diyebilirim. Benzersiz içerik üretmek daha önce bugün olduğu kadar değerli olmamıştı. Yıllarca “İçerik kraldır” diye özgün içeriğin önemini anlatmaya çalıştım. Keza şimdi dijital içerik üreticilerinin ve dijital sanatçıların zamanı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN