Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunSony, Ustream üzerinden yayının fişini çekti

    Sony, Ustream üzerinden yayının fişini çekti

    Ekran Resmi 2016-06-29 16.46.28

    Günümüzdeki trendler, geçmişte büyük ses getiren bazı teknoloji özelliklerinin ömrünün tamamlanmasına yol açabiliyor. İşte bunlara bir yenisi daha ekleniyor; PlayStation 4 üzerinden Ustream yayın yapma özelliği…

    2013’teki PlayStation 4 lansmanında üzerinde yoğun şekilde durulan özellik, Sony tarafından 2016 yılında sonlandırılıyor. 1 Ağustos 2016 itibarıyla artık ilgili özelliğin kullanılamayacağı resmi olarak açıklandı. PlayStation 4 sahiplerinin daha çok Twitch ya da YouTube üzerinden yayın yapma eğilimi sergilemeleri ve Ustream’i beklenilen seviyede kullanmamalarının alınan kararda etkili olduğu düşünülüyor. Bunun son derece mantıklı bir bakış açısı olduğunun oyun dünyasında yaygın kanı olarak dile getirildiğini belirtelim.

    Bilindiği üzere PlayStation 4 için oyun yayını yapılabilen dört platform vardı; bunlar Ustream, Twitch, YouTube ve Dailymotion. Artık bu sayı üçe iniyor.

    Aynı zamanda ‘izleme de’ sonlanıyor

    Öte yandan hizmetin yalnızca yayın yapmanın sonlandırılmasından ibaret olmadığını belirtelim; kullanıcılar PS Vita cihazları ve PS Mobile uygulamaları üzerinden daha önce yayınlanmış videoları da izleyemeyecek.

    Twitch’in bir başka zaferi mi?

    Twitch açısından bakıldığında ise konunun bir başka başarı olduğunu söylemek mümkün. Canlı yayın uygulaması, 2014 yılında Amazon tarafından satın alınmasının ardından sürdürülebilir geliştirmeler ve doğru adımlarla birlikte YouTube’la birlikte neredeyse bir tür domine etme noktasına ulaşmış durumda.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN