Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiMerak edilen PlayStation 4 istatistikleri yayınlandı!

    Merak edilen PlayStation 4 istatistikleri yayınlandı!

    Sony PlayStation 5 hakkında yeni bilgi ve sızıntılar hızla gelmeye devam etse de, yeni konsola hala biraz uzakta olduğumuzu biliyoruz. Bununla birlikte Sony, PlayStation 4 modeliyle ilgili bazı yeni verileri açıkladı. Şirketin güncel modeli, satışlarda halen oldukça iyi ilerliyor. Merak edilen PlayStation 4 istatistikleri ile ilgili detaylara göz atalım.

    Sony, PlayStation 4 istatistikleri hakkında açıklama yaptı!

    Şirket tarafından yayınlanan faaliyet raporlarına göz attığımızda, Sony’nin 2019 ilk çeyreğinde 2,6 milyon ünite PlayStation 4 satışı yaptığını görebiliyoruz. 2018 yılının aynı dönemi ile karşılaştırma yaptığımızda, bu çeyrekte satışların 0,1 milyon ünite arttığını söyleyebiliriz. Konsolun yaşının ilerlemesine karşın, çeyreklik dönemde satışların arttığını görebiliyoruz.

    Playstation 4 istatistikleri

    Bununla birlikte şirketin 2018 yılında yaptığı toplam dağıtım 17,8 milyon birim. Sony, 2018 yılı için hedeflerini 17,5 milyon ünite olarak açıklamıştı. Yani şirketin hedeflerinden 0,3 milyon birim daha fazla satış yaptığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte Sony, 2017 yılında 19 milyon ünite PlayStation 4 dağıtımı yapmıştı. Şirket 2019 yılı için dağıtım hedeflerini ise 16 milyon birim olarak belirtti.

    Diğer bazı istatistikler!

    Şirket 31 Mart 2019 tarihine kadar 96,8 milyon PlayStation 4 satışı yaptı. Henüz 6 yaşına girmemiş olan konsol, satış bakımından PlayStation 3 modelini de farkla geride bırakmış oldu. PlayStation 3, piyasaya çıkış tarihinden sonraki 7 yıl içerisinde toplam 80 milyon adet satılmıştı. Bununla birlikte PlayStation Plus abonelerinin toplam sayısı da 36,4 milyon kişiyi aşmış durumda.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN